Şemdinli nüfusuna kayıtlı 55 yaşındaki Cemal Ertem, 5 senedir böbrek yetmezliği hastalığı ile mücadele ediyor. Haftada 3 defa diyalize giren Ertem, yurt içinde nakil için böbrek bulamazken, yurt dışında böbrek bulmasına rağmen nakil olamıyor. 

2 milyon nakil parasını denkleştirmek için evlerini satmak zorunda kalan aile Yüksekova’ya taşınarak kirada yaşamak zorunda kalıyor. Maddi imkânsızlıklar yüzünden nakil olamadığını belirten Ertem, hayırsever vatandaşlardan yardım eli bekliyor.

“1 MİLYONUMUZ HALA EKSİK”

5 yıldır diyaliz hastası olduğunu söyleyen Cabbar Ertem, “Türkiye’de nakil için 17 bin kişi önümde. Yurtdışında uygun nakil bulduk, fakat maddi imkânsızlıklar yüzünden nakil olamıyorum. Para bulmak için evimi 750 bine sattım. Şemdinli ve Derecik ’de çevre köylerden de para toplayarak 1 milyonu denkleştirdik. Ama 1 milyonumuz hala eksik. Hayırseverlerden rica ediyorum bana destek olsunlar” dedi.  

“PARAYI BULMAK İÇİN ŞEMDİNLİ'DEKİ EVİMİZİ DE SATTIK”

Babasının böbreklerinin iflas ettiğini kaydeden Elif Ertem ise, “Babam Böbrek yetmezliğinden dolayı diyaliz hastası. Haftanın 3 günü diyalize giriyor. Babama yurtdışında uygun böbrek bulundu fakat maddi imkânsızlıklardan dolayı gidemiyoruz. Parayı bulmak için Şemdinli'deki evimizi de sattık. Sadece böbrek için 1 milyon 300 bin istiyorlar. Özel hastane olduğu için nakil ile beraber 2 milyondan daha fazla masraf gidiyor. Köy köy dolaşıyoruz ama kimsenin elinde imkân yok. 1 milyon eksiğimiz var. Sesimiz herkes duysun istiyoruz. Hayırseverler bize yardım eli uzatsın” ifadelerine yer verdi. 

Cabbarertem

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ