VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

YÜKSEKOVA- Yüksekova sokaklarında çaldığı bağlama ile tanınan ve takdir edilen Cihan Duman’ın bağlaması 2 gün önce kırıldı. Cihan’a yeni bir bağlama almak için Usta Öğreticiler Derneği Başkanı Rıfat Tüner öncülüğünde kampanya başlatıldı. Kampanyayı haber yapmamız üzerine Esendere Belde Belediyesi Başkanı Dırbaz Büyüksu harekete geçti. 

Başkan Büyüksu, Cihan’a bağlama hediye ederek kendisini tekrar sokaklarda şarkı söyleyerek görmek istediklerini belirtti. 
Başkan Büyüksu, “Böyle bir fırsatı bize verdiğiniz için teşekkür ederiz. Dün akşam sosyal medyada gezinirken haberi gördüm. Cihan kardeşimizin sazı kırılmıştı. Buna duyarsız kalmamız mümkün değildi. Sizlerin aracılığıyla  Cihan'a bağlama almak istediğimizi söyledim. Bugün de gördüğünüz üzere Cihan kardeşimize bağlamasını aldık. İnşallah Yüksekova'nın sevilen yüzü Cihan kardeşimiz, güzel türküleriyle sokaklarımızı tekrar şenlendirecektir. Kendisine hayırlı olsun diliyorum” dedi. 

Başkan Büyüksu’ya bağlama için teşekkür eden Cihan ise, “Çok mutluyum. Müziği çok seviyorum. İşiniz rast gelsin. Tekrar sokaklarda müzik çalacağım” şeklinde konuştu.