Yüksekova Esnaf ve Sanatkârlar başkanı Vedat Çoğaç, fahiş kira artışlarına karşı belediye ve parti temsilcileri ile görüştü.

Yüksekova Belediyesi, DEM Parti ilçe başkanı ve Ak Parti ilçe başkanını ziyaret eden Çoğaç,  görüşmelerde ilçenin Cengiz Topel Caddesi’nde bulunan esnafın fahiş kiralar karşısında zorlandığını ve çoğu esnafın kepenk indirdiğini aktardı.

İlk olarak Yüksekova Belediye Eş Başkanı Şoreş Diri ve Belediye Başkan Yardımcısı İhsan İşbilir ile görüşen Çoğaç, başkandan kira artışlarına karışı gerekli denetimlerin yapılmasını ve mülk sahiplerine çağırı da bulunmalarını istedi.

Eş Başkanı Şoreş Diri, gerekli denetimlerin yapılacağını kaydederek mülk sahiplerine çağırıda bulundu.

E00

Diri, “ Esnafımız çoğu iflas edip kepenk kapatıyor.  Zor durumda olduklarını biliyoruz. Gerekli denetimleri yapacağız. Mülk sahiplerine de çağrımız esnafımıza sahip çıkalım. Fahiş kiralara karşı çıkıyoruz. Zamların belli oranda yapılması lazım” dedi.

Daha sonra parti temsilcileri ile görüşen Çoğaç, fahiş kira artışlarına karşı destek istedi.  

DEM parti ilçe Eş Başkanı Ercan Sevmez, kira artışlarını makul seviyelerde tutabilmek için mülk sahipleri ile görüşeceklerini ifade etti.

E3-3

Sevmez son olarak mülk sahiplerine çağırıda bulunarak kira artışlarında belirli bir oranda yapmalarını istedi.

Ak Parti İlçe Temsilcisi Burhan Yaşar da esnafın yanında olduklarını vurgulayarak fahiş kira artışlarını eleştirdi.

E2-2

“YÜZDE YÜZÜN ÜSTÜNDEKİ ZAMLAR BİZİM ÖDEYEBİLECEĞİMİZ ZAMLAR DEĞİL”

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Vedat Çoğaç ise, ziyaretlerde esnafının sıkıntılarını aktardıklarını belirterek, “Mülk sahiplerini ikna edebilmek adına böyle bir program hazırladık. Sürdürülebilir makul artışlar istiyoruz. Ödeyebileceğimiz fiyatlar istiyoruz. Yüzde yüzün üstündeki zamlar bizim ödeyebileceğimiz zamlar değil.  Bunun farkına varmalıyız. Aynı gemideyiz. Piyasanın canlı olabilmesi ve ekonomik hayatın yülütebilmesi için mülk sahiplerimizden bir daha rica ediyoruz. Şahsım, kurumum ve yönetim kurumum adına, ziyaret ettiğim tüm parti ve kurumlar adına çağrıda bulunuyorum. Bize destek olun bizde size destek olalım. Kira artışlarını makul seviyelerde yapın” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ