Ulaşan Köyü'nün Yukarı Mahallesi'nde çöp konteynerleri olmadığını iddia eden köylüler yıllardır çöplerini çiftçilerin tarlalarını sulamak için kullandığı dereye boşaltıyor. 

Dereye bilinçsizce atılan çöpler tarlaların yanı sıra etrafa kötü kokuların yayılmasına neden olurken derede balıklarında yaşamını olumsuz yönde etkiliyor. 

Köy sakinleri dereden yayılan kokular nedeniyle kapı ve pencerelerini dahi açamadıklarını, yetkililerin de bu konuda yardımcı olmadıklarını iddia etti. 

  Whatsapp ihbar hattımıza ulaşan çiftçiler dereye atılan çöplerin suların çekilmesi ile dere yataklarına saçıldığını belirterek , “Dere yataklarında kalan çöpler bir süre sonra havaların ısınması ile birlikte çevreye kötü kokular saçıyor. Bazen bu kokular dereye yakın köylere kadar gidiyor. Bahçelerimizi bu suyla suluyoruz fakat bu pis su mahsüllerimize zarar veriyor. Köyümüzde çöp konteynerleri yok bu yüzden köylü çöpünü buraya boşaltıyor. Yetkililerden rica ediyoruz. Deremizi temizlesinler ve köyümüze çöp konteynerleri getirsinler"dedi.

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ