Hakkari’nin Derecik ilçesi Anadağ (Navberoja) yolu yıllardır herhangi bir  yol çalışmasının yapılmaması sık sık tepkilere neden olurken söz konusu yolda geçtiğimiz aylarda yol yapım çalışması başlatıldı.

Sıcak Asfaltlama çalışmalarının bir kısmı tamamlanması sonrası asfaltın şimdiden kalkması köy sakinlerini endişelendirdi.

Kullanılan asfaltın kötü olduğunu aktaran köy sakinleri yolun sürücülerin can güvenliği açısından endişe yarattığı aktardı.

Konuya ilişkin  Hakkâri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Tekin, X platformu üzerinden asfaltlanan yolun görüntüleri yayımlayarak yola dökülen asfaltın incelenmesini istedi.

5 bin nüfuslu köyün ulaşımını sağlayan yolda kötü asfalt kullanıldığını aktaran Başkan Tekin şu ifadelere yer verdi:

“Yollar vatandaşların rahat ve güvenli seyahat etmeleri için yapılır. Derecik’te ise asfaltlanan yol tam bir tuzak. Derecik Anadağ (Navberoja) yolu yıllardır asfaltlanmayı bekliyordu. Bir ay önce asfaltlanmaya başlanan yol bölge halkını da heyecanlandırdı. Ancak asfaltlanan yolun durumu videoda göründüğü gibidir. Çok merak ediyorum, yolu yapan firma ve ilgili kurumlar siz bölge halkıyla dalga mı geçiyorsunuz. Burada yaşayan 5 bin vatandaşın rahat ve güvenli bir şekilde seyahat etme hakkı yok mudur? Bu nasıl bir sorumsuzluktur. Bu yolu acil bir şekilde denetlemek ve standartlara uygun bir şekilde yapılmasını sağlamak ilgili kurumların sorumluluğudur”.

Twet2

Twet-2

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ