NEVZAT ALTER / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı duyuruyla 2024 Hac kurasının 2 Kasım tarihinde çekileceğini açıkladı. Bu önemli tarih, hacı adayları ve aileleri için büyük bir heyecan yarattı. Hac kurası, Türkiye genelinde belirlenen kontenjanlar doğrultusunda gerçekleştirilir ve bu yıl da binlerce kişi bu kutsal görevi yerine getirmek isminin kurada çıkmasını bekleyecek.

2024 yılında hacca gidecek isimler için  2 Kasımda Diyanet İşleri  tarafından  çekilecek kurayla isimleri belli olan Hakkarili vatandaşlara  rehberlik konusunda yardımcı olmak isteyen  Emekli İmam Hacı İsmail Dikçe tecrübelerini hacı adayları için anlattı.

Kura sonrası hac ve umreye gidecek olan adaylar Diyanet işlerinin düzenlediği turlardan yanı sıra özel organizasyon şirketlerinin de düzenlediği turlarla hacı adayları gidebilecek.

20 yıldır Demal Tur, Hac ve Organizasyon şirketiyle çalışan Rehber Emekli İmam Hacı İsmail Dikçe 6 Kasımda Diyanet İşleri ile özel şirketlerin hac ve umreye kayıt almaya başlayacağını belirterek, “Demal Tur, Hac ve Organizasyon şirketiyle 20 yıldır hac ve umre rehberliğini yapıyorum. Yüksekova, Hakkâri, Şemdinli ve  Derecikli hacı adayları bizi tercih etmeleri dahilinde resmi işlemler başta olmak üzere her türlü rehberliği sağlıyoruz.