Yüksekova ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırındaki Esendere Beldesi'nde besicilerin yaz ayıları ile birlikte yayla hayatı başladı. Esendere Belediyesi ise sağım için araçlarla yaylalara giden kadınlara akaryakıt desteğini 4 yıldır devam ettiriyor.

I M G 2475

Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, bu senede beldede yaşayan berivanların yaylaya gidebilmesi için akaryakıt desteği sağladı.

Son dönemlerde akaryakıt fiyatlarına gelen zamlardan dolayı zorlandıklarını belirten besiciler, destekten dolayı oldukça memnun olduklarını belirtti. 

I M G 2852Güvenli Mahallesi’nde küçükbaş hayvanlarını yaylada sağmak için toplanan Berivanlarla bir araya gelen Esendere Belediye Başkanı Büyüksu, Sınırda hizmet var hizmette sınır yok şiarı ile çalıştıklarını belirterek, “Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hizmet etmeye gayret ediyoruz. Bu yılda berivanlara verdiğimiz desteği sürdürüyoruz. Her zamanda sürdüreceğiz. Amacımız bölgedeki hayvancılığı teşvik etmek ve berivanlarımıza ekonomik anlamda katkı sağlamaktır. Son zamanlarda bölgemizde hayvancılık bitme noktasına geldi ama belediyemizin besiciye verdiği destekle hayvancılığı yeniden canlandırmayı hedefliyor.Üreten çalışan berivanlarımızla birlikte inşallah güzel şeyler yapacağız”dedi. 

I M G 2850

“AİLELERİNİZİ BIRAKIP KARIN TOKLUĞUNA BATIYA ÇALIŞMAYA GİTMEYİN “

Çalışmak için şehir dışına çıkan gençlere seslenen Büyüksu, “Çok güzel yaylalarımız ve verimli topraklarımız var. Gençlere çağrımız şudur: Ailelerinizi bırakıp batıya gitmeyin, karın tokluğuna çalışmayın. Gurbet elde olmayın. Burada verimli topraklarımız var. Burada hayvancılık yapın. Kendi işinizi kendiniz yapın.Ailemize, ekonomimize katkı sağlayalım. Burada her şey üretebiliriz. Küçükbaş hayvan son zamanlarda çok değer kazandı.sadece küçükbaş hayvancılık dahi yapsak, kimseye muhtaç olmayız” ifadelerini kullandı.

I M G 2851

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ