Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde işe alınacak 8 kişinin merkezde ikamet  edilmesi şartının getirilmesi tepki topladı.
Yüksekova Ziraat Odası Eski Başkanı Adnan Onay yaptığı açıklamada, Hakkari ilinin kültür müdürlüğü ile İş kur tarafından toplum yararına adı altında 8 kişinin işe alınmasının müracaatlarının bittiğini söyledi.
İşe alınacak 8 kişi için Temmuz ayında bir kurs söz konusu olduğunu aktaran Onay”Hakkari ilinde ikamet edenler bu kursa girebilecek,diğer ilçelerde mahrum bırakılmış, Bu anayasal bir suçtur.
İşkur ile Kültür müdürlüğü kendi aralarında program uygulayamazlar. Vilayetse eğer mücavir alana ilçeler dahildir.Bu mücavir alan içerisinde bütün kaymakamlıklara valilik tarafından üst yazı gönderilip insanlar çağırılmalı ve insanların tahsiline,yeteneklerine ve uygunluğuna bakılarak bu imtihan kursu açılmalı ve bu ilçelere yapılmış olan bir hakaret olarak değerlendiriyorum.İşkur ve İl kültür müdürlüğü arasında yapılacak olan bir protokol her hangi bir şekilde İl de ikamet edenler müracaat edebilir ibaresi kaldırılmalı, ilin bütün mücavir alanı yani ilçelerle beraber bu ilan için kaymakamlıklarımıza da bilgi vermesi lazım. Bu durum insan haklarına aykırı ve suç olduğunu biliyorum. Yetkililerden bunun düzeltilmesini temenni ediyorum.

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ