Hakkari’de özel güvenlik eğitimi veren bir güvenlik şirketi Eylül döneminde başvurularını aldığı 29 öğrenci için bir sınıf açtı. 27 Ağustos’ta ilk derslerine başlayan öğrenciler kursun ikinci haftasında derse girmek için özel güvenlik şirketine geldi. 

98440D33 0665 42E2 8983 B9B768D0Bfa2
İddiaya göre özel güvenlik firması yönetimi kursta görevli eğitimciye izin verdi ve durumu kursiyerlere bildirmedi. O gün sınıfa girip Eğitmenin derse gelmesini bekleyen 29 kursiyer denetim sürprizi ile karşılaştı. Yapılan denetimin ardından Öğretmenleri sınıfta olmadığı için kursları iptal edildiğini ileri süren 29 kursiyer derse geldikleri halde kurslarının iptal edilmesine tepki gösterdiler. 

Konu ile gazetecilere açıklamalarda bulunan Yavuz Akar isimli kursiyer mağdur edildiklerini söyledi. 

2 haftalık emeklerinin heba olduğunu ve bir çok haktan mahrum bırakıldıklarını anlatan Yavuz Akar şu ifadelerde bulundu;

“27.08.2024 tarihinde Çağrı Özel güvenlikte kursa başladık. Eğitim sürecimiz boyunca her derse sınıfça katıldık. İmza çizelgesi ve iş yerindeki kameradan takip edebilirsiniz. 9.09.2024 tarihinde dersimiz 17:10 başlayacaktı. Biz tekrardan her şeyden habersiz sınıfça oturmuş öğretmenin derse gelmesini bekliyorduk. O esnada denetim geldi öğretmenin sınıfta olmaması ve bizim bu durumdan tamamen habersiz olmamıza rağmen tüm sınıftaki öğrenciler mağdur edilmiş, hepsinin kursu iptal edilmiş durumda” iddiasında bulundu. 
Kurslarına kaldıkları yerden devam etmek istediklerini belirten Akar, “Bu durumda öğrencilerin hiçbir suçu yoktur biz 29 öğrencinin kursumuza kaldığımız yerden devam etmesini istiyoruz. Kursumuzu iptal ettiklerinden dolayı gelecek alımlarda yetişemeyip başvuru yapamayız. Bazı arkadaşlarımız işini bırakıp kursa geliyordu. Bazıların hastası vardı annesi yoğun bakımda olanlar var. Nasıl tekrar sil baştan kursa gelecekler. Çağrı güvenlik şirketinin yüzünden mağdur edildik. Sizden bu konuda yardım talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

437Bce5C 8F59 4C68 B51A 2Ccf611Aa7F1

Muhabir: MEHMET ÖZKAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ