İpek Mahallesi Hacı Ömer Sabancı caddesi üzerinde bulunan yaya köprüsündeki bazı noktalarda korkulukların seviyesinin düşük olması yaşanacak olası kazalara da davetiye çıkarıyor.

İpek mahallesinde daha önceden vatandaşların karşıya geçmeleri için belediye tarafından yaya köprüsü yapıldı.

Aynı hizada yapılan korkulukların daha sonra engelli rampasının da yapılması üzerine yaya köprüsünün bazı kısımlarının korkuluklarının seviyesi alçaldı.

 Vatandaşlar her gün onlarca çocuğun oyun oynadığı yaya köprüsü üzerindeki demir korkuluklara  bir çözüm bulunmadığı takdirde  telafisi olmayan sonuçların  doğmasına neden olacağını söylüyor.

Cwsre

Mahalle esnafı Süleyman Kotluk yaptığı açıklamada, Daha önce demir parmaklıkların seviyesinin tam olduğunu ancak yapılan engelli rampasıyla aynı hizaya geldiğini söyledi.

Korkulukların yüksekliğin yapılan engelli rampasıyla yaklaşık 20 santimetreye düştüğünü aktaran Kotluk,”Çocuklar burada her gün oynuyor. Allah korusun çocuklardan birisi burada oynarken dengesini kaybedip dereye düşerek yaralanabilir yada ölebilir.

Allahtan suyun seviyesi düşük yoksa boğulma vakası da gerçekleşebilir.Geçen günlerde burada bir yetişkin bisikletiyle beraber dereye düştü. Nereden baksan 5 metre yüksekliğinde.Allahtan bir şey olmadı.

Suyun seviyesi düşük olmasaydı boğulabilirdi. Yetkililerden ricamız  buradaki korkulukların seviyesini yükseltmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde yine aynı yaya köprüsünde bir vatandaş evine doğru giderken köprüyü döndüğü esnada dengesini kaybedip Büyükçay deresine düşerek yaralanmıştı.

Sadfewr

32Rrew

Cwere

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ