Vedaş bünyesinde çalışan yüklenici firma İpek yolu üzerinde bulunan 3. Piyade Tümen Komutanlığından başlayarak Karayolları 117. Şube şefliğinin bulunduğu güzergahın bitimine kadar sağlı sollu olmak üzere elektrik alt yapı çalışması yürütüyor.

Bölgede çalışma yürüten ekipler Kültür Sanat Sokağı, Milli Egemenlik Caddesi,23 Nisan Caddesi ve İpek yolu üzerinde bulunan noktalarda sağlı sollu Yaklaşık 10 kilometre boyunca yapılacak alt yapı çalışmalarının bitirilmesiyle enerjinin yer altına çekilerek kesintisiz enerji verilmesi öngörülüyor.

Vedaş İlçe Müdürü Nihat Taş yaptığı yazılı açıklamada,”Yüksekova elektrik tesisi yeraltı şehir şebekesi çalışmaları Kaymakamlık,Belediye, karayolları, sivil toplum kuruluşlarımız ile koordineli bir şekilde başlatılmış ve devam etmektedir. Amacımız daha güvenilir ve kesintisiz bir enerji sürekliliği sağlamaktır.

Çalışma esnasında beklenmedik durumlarla karşılaşabiliyoruz, bu da çalışanların uzamasına  neden oluyor.Bu durumda esnafımızdan ve halkımızdan da destek ve sabır istiyoruz”.dedi