Yüksekova'da yaşayan Yakup Karaman, doğuştan serebral palsi, epilepsi (sara) ve West sendromu hastalıkları olan kızı Pınar’ın SGK tarafından mağdur edildiğini iddia ederek yetkililerden yardım istedi.

İlçenin Dibekli (Averd) köyünde yaşayan Yakup Karaman, 5 yaşındaki zihinsel ve bedensel engelli doğan kızının SGK işlemlerinin Yüksekova İlçe SGK Müdürlüğü tarafından bekletildiğini ve mağdur edildiklerini iddia ediyor.

Whatsapp ihbar hattımıza ulaşan Karaman SGK önünde beklediği anları paylaştı.

5 yaşındaki kız çocuğu ile SGK önünde saatlerce beklediğini aktaran Karaman SGK işlemlerinin kasıtlı olarak bekletildiğini ifade etti.

Kızının hasta olduğunu ve sürekli mağdur edildiklerini belirten Karaman yetkilere seslendi.

Karaman, “SGK İlçe Müdürlüğü bizi sürekli mağdur ediyor. Orda çalışan bir iki eleman kasıtlı olarak bizi mağdur ediyor. Geçen sene çalışanlarla aramızda bir tartışma yaşandı. O günden beri evraklarım sürekli ya kaybediliyor y da geciktiriliyor. Çocuğumu bu sıcakta sürekli getirip götürmek zorunda kalıyorum. Köyde yaşıyorum. Ulaşım sorunu yaşıyorum. Sürekli gelip gidemem. Burada yaşadığım mağduriyetim giderilmesini istiyorum. Kızım hasta ve bu sıcakta kapıda saatlerce bekletiliyoruz” dedi.   

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ