Yüksekova’ya 17 kilometre uzaklıkta bulunan Kadıköy (Qadyan) Köyü’nün Mamak (Manina) Mezrası yolunun bozuk olması mezra sakinlerinin tepkisine neden oldu.

20 hanenin yer aldığı toprak yapıdaki mezra yolu özellikle kış ve bahar aylarında vatandaşa ve sürücülere zor anlar yaşatıyor. Köy ile mezra arasındaki 2 kilometrelik yolun bozuk ve tehlikeli olduğunu belirten köy sakinleri, yetkilerden yolun onarılmasını istedi.

Bozuk yol mezra halkının eğitim, sağlık ve günlük ulaşım ihtiyaçlarını ciddi şekilde aksattığını aktaran mezra sakini Müslüm Çetinkaya, yollarının bir an önce onarılmasını istedi.

4-339

“KİMSE HAKKIMIZI SAVUNMUYOR”

Yüksekova Halkın Sesi ’ne açıklamalarda bulunan Çetinkaya,  Biz araç geçişlerinde tozdan dolayı evlerimizin önünde oturamıyoruz. Ben araçlar yavaş ilerlesin diye evimin önündeki yolda bir çukur kazmak zorunda kaldım. Bunu yaptığım içinde kendi köylümden akrabamdan utanıyorum. Ama mecbur kaldım. Dağ başındaki mezraların yolu bile yapılmış. Bizim yol hala yapılmadı. Biz 20 hane yıllardır bu bozuk yolu kullanmak zorunda kalıyoruz. Kimse hakkımızı savunmuyor. Yetkililerden yolumuzun yapılmasını istiyoruz” dedi.

3-431

“YOLDA OLUŞAN DERİN BİR ÇUKURDAN DOLAYI ARABAMIN ÖNÜ HASAR GÖRDÜ”

Mezrada berivanları (süt sağan kadınlar) yaylaya götüren şoför Bışar Orhan aracı 1 viteste kullanmasına rağmen yolun toz içinde kaldığını söylüyor.

Orhan, aracımı düşük devirde sürmeme rağmen yol toz içinde kalıyor. Yolun üstünde bulunan evler toz içinde kaldığı için bize sürekli şikâyette bulunuyorlar ama mecburuz da. Yolda oluşan derin bir çukurdan dolayı arabamın önü hasar gördü. Bu sene işimi tamamladıktan sonra bir daha bu mezraya gelmeyeceğim” şeklinde konuştu.

1-566

“BU YOL BİZE İŞKENCE”

Berivanlardan Şadiye Çetinkaya ise, “ yolun toz içinde kaldığını sizde görüyorsunuz. Bu yol bize işkence. Günde iki kere bu yolu kullanıyoruz. Millet araçlar toz kaldırmasın diye yola çukurlar kazmış. Hepimiz bu durumdan çok rahatsızız yetkililerden yollumuzun yapılmasını rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan bozuk yolu mezrada yaşayan engelli bir vatandaşa da zor anlar yaşatıyor.

2-511

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ