İlçenin en eski yerleşim yerlerinden olan Eski Kışla Mahallesi’nin 419’uncu sokağına 40 yıldır yol gitmiyor. 419. sokakta yaşayan 10 hane yıllardır sokaklarında yol olmadığı için araçlarını sattıklarını ve eve aldıkları eşyaları sırtlarında taşımak zorunda kaldıklarını söylüyor.

Yetkililere birçok kez müracaatta bulunmalarına rağmen sokakta herhangi bir yol çalışması yapılmadığını aktaran vatandaşlar mağdur olduklarını ifade ettiler.

2-516

“YOLUMUZ OLMADIĞI İÇİN ARAÇLARIMIZI SATMAK ZORUNDA KALDIK”

 44 yıldır mahallede yaşadığını ve yollarının olmadığını söyleyen Mehmet Salih Tekin, “30’a yakın dilekçe verdiklerini ancak dilekçelerin cevapsız kaldığını belirtti.

Tekin, “Biz artık belediyeye gidip yolumuz yol demeye utanıyoruz. Burada yaşayan 10 hanenin yolu yok. Çöplerimiz kurban bayramından beri alınmıyor. Çünkü belediyeye ait temizlik araçları bile sokağa giremiyor. Bize bir an önce bu yol için bir çare bulmaları gerekiyor. Valilikten, kaymakamlıktan ve belediyeden rica ediyoruz, yolumuz yapın. Belediye ekipleri bu sene 5 defa yolu incelemek için geldi, hala karar veremediler nasıl yol açacaklarına. Belediye şahısları dinlememeli burada 10 hane yıllardır mağdur oluyor. Bizler araçlarımızı yol olmadığı için satmak zorunda kaldık. Kış aylarında daha da zorlanıyoruz. Eşyalarımız el arabasıyla sağlık ocağından buraya kadar taşıyoruz” dedi.

1-569

“BİR DEPREM OLSA KAÇACAK YOLUMUZ YOK”

Yasemin Tekin ise evine yol gitmediği çok zorlandıklarını kaydederek, “5 yıldır buraya geldim. Evimi artık hiç sevmiyorum çünkü yolu yok. Önümüz kış, geliş gidişlerimiz yok. Bir deprem olsa kaçacak yolumuz yok. Çok kötü bir durumdayız. Yol olmadığı için belediye araçları çöplerimiz alamıyor. O yüzden çöplerimiz gördüğünüz gibi böyle birikmiş durumda. Bizlere çöpleri caddeye getirin diyorlar koskoca kovayı nasıl taşıyıp götürebilirim. Çöplerden dolayı insanlar artık evlerimize gelmek istemiyor. Araçlar evinin önüne gelmediği için her şeyi ellimizde taşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

3-434

“EVİMİZ YANDI, İTFAİYENİN GELECEK YOLU YOKTU”

Geçen sene evlerinde yangın çıktığını ve yol olmadığı için itfaiye aracı yangına müdahale edemediğini hatırlatan Tekin, “ Geçen sene evimiz de yangın çıktı. İtfaiyeyi aradık. Nasıl geleceğini bilemedi. Mahallelinin yardımıyla kendi imkânlarımızla yangını söndürmek zorunda kaldık. Evde çocuklarıma bir şey olsaydı bunun hesabını kim verecekti. Yetkililer sesimizi duysun ve sokağımıza yol yapsın. Şeklinde konuştu.  

4-341

5-243

6-163

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ