Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinin Esendere yolu üzerindeki alana gelişi güzel bırakılan çöpler görüntü kirliliğine neden olurken binlerce karganın mesken edindiği yer haline geldi.  Duruma tepki gösteren mahalle sakinleri çöplerin biriktiğini ve doğaya zarar verdiğini belirterek bir an önce etrafın çöplerden arındırılmasını ve artık buraya çöp dökülmemesini istedi.

7-100

‘’KOKUDAN DOLAYI BAZEN EVDEN ÇIKAMIYORUZ’’

Böyle giderse hepimizin hasta olacağını belirten Barış Tumur, ‘’Eskiden sadece kül bırakılıyordu. Külden yana sıkıntımız yoktu fakat şimdi Yüksekova’nın çöpü buraya dökülüyor. Kokudan evlerimizin camlarını, kapılarını açamıyoruz, bazen içerde de duramıyoruz. Akşam köpekler buraya geliyor, dışarıya köpeklerden dolayı çıkamaz olduk. Yetkililerden Yüksekova’nın çöpünü buraya artık dökmemesini talep ediyoruz’’ dedi.

‘’ÇÖPLERİN BIRAKILDIĞI YER KARGALARA MESKEN OLDU’’

Çöplerden çok rahatız olduğunu ifade eden  mahalle sakini Şenol Gökçay ‘’3yıl önce buraya sadece kül döküyorlardı. Bu sene Yüksekova’nın tüm çöpünü buraya getirip döküyorlar. Bu çöplerden dolayı tüm mahalle sakinleri çok rahatsız. Kokudan ötürü pencerelerimizi açamıyoruz. Bu çöplerden dolayı çocuklarımız hasta oluyor. Mahalleye kadar gelen kokudan dolayı evde oturamıyoruz. Burası resmen kargalara mesken olmuş’’ İfadelerini kullandı.

6-117