Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan sağanak ve kuvvetli sağanak yağış uyarısının ardından ilçede 2 gündür aralıklarla sağanak yağış etkili oldu.  İlçede  yağışlar, birçok mahallede subaskınlarına neden oldu . Orman Mahallesi'nde caddelerde biriken sular nedeniyle araçlar suya gömüldü. Caddelerde suların yükselmesi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı.

İlçede öğretmenlik yapan Ümit Bartın caddelerde biriken su seviyesini ölçmek için aracıyla cadde de ilerlemeye çalıştı. Bartın'ın aracı cadde de biriken sular nedeniyle yarısı suya gömüldü. 

Sürücülerin zor anlar yaşadığını aktaran Bartın, yağışlar sonrası birçok yol ve cadde de büyük su göletleri oluştu. Bartın, "Orman Mahallesi'nde bir cadde de büyük bir su göleti oluşmuş. Aracımla suyun seviyesini ölçtük. Gördüğünüz üzere aracımın yarısı suyla sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşıyor" şeklinde konuştu

Öte yandan mahalle sakinleri yetkililerden bir çözüm bekliyor. Su baskınlarının tekrarlanmaması için altyapı çalışmalarının hızlandırılması ve eski kanalların yeniden açılması talep ediliyor.