YÜKSEKOVA- İlçenin Yeni Mahallesi 1513’üncü sokağında yaşayan Havahan Çakmaz 20 yıl önce eşini trafik kazası sonucu kaybetti. Çakmaz, 20 yıldır tüm hayatını 2 çocuğuna bakarak geçiriyor. Anne Çakmaz’ın en büyük oğlu Rojhat, doğuştan  bedensel ve zihinsel engelli olarak dünyaya geldi.

11-375

27 yaşındaki oğlunun tekerlekli sandalyeye mahkum olduğunu söyleyen anne Çakmaz, taşlı yoldan dolayı oğlunu dışarıya çıkartamadığını belirtiyor.  

İ L K

"KİMSEM YOK BANA YOL YAPSIN"

Oğlunun evde mahkum bir hayat yaşadığını vurgulayan anne Kaçmaz, “Evimizin önü çakıl taşı ile dolu. Kimsem yok bana yol yapsın. Eşimi 20 yıl önce kaybettim. 2 oğlum var: biri askerde diğeri ise gördüğünüz gibi tekerlekli sandalye ye mahkum. Bende perişanım, oğlumda perişan oldu. Bana bir çare bulsunlar yolumu yapsınlar. Oğlumu gezdirmek istiyorum. Dünyayı görmek onunda hakkı. Oda yürümek, kendi ayakları üstünde gelip gitmek isterdi. Ama Allah nasip etmemiş.  27 yıldır tek başıma oğluma bakıyorum. Çok zorlanıyorum. Zaten çakıl taşlı yoldan da götüremiyorum. Komşulardan yardım istiyorum. Evde çok sıkılıyor, gezdirmemi istiyor ama çıkartamıyorum. Gücüm yok” dedi.

2-492

Daha önce yol için yetkililere müracaat ettiklerini söyleyen Çakmaz,  taleplerinin karşılıksız kaldığını söylüyor.

Manşet-104

Oğlunu taşımakta zorlanan Çakmaz yollarının asfaltlanmasını istiyor.

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ