Yüksekova İpekyolu Caddesi üzerinde daha önce yapılan geçici ve az sayılı dükkâna sahip olan Otogar, her geçen gün büyüyen şehrin ihtiyaçlarına cevap vermekte eksik kalmakta.

İran ve Irak gibi komşu ülkelerden Yüksekova’ya gelen vatandaşlar doğru düzgün bir otogarın olmamasından dolayı yakındı.

87354E1F 1157 43A4 A937 8779E8F92E5E

İl olmaya aday olan Yüksekova yıllardır bu sıkıntıyı yaşarken, vatandaşlar ise ilçeye acilen bir otogarın yapılması için yetkililere talepte bulundu.

130 bin nüfusa rağmen adam akıllı otogarımız yok diyen Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi, “Yıllardır yapılması için direniyoruz ama bir türlü yapılmadı. İlçemiz 130 binlik nüfusa ait olmasına rağmen yol kenarlarında yolcular indi-bindiyapıyor. Biz de burada yetkililere sesleniyoruz artık şehre yakışan bir otogar istiyoruz” dedi.

E7782198 12D6 41E5 91Da 92D4353F0246

Yüksekova bu çirkin görüntüden kurtulmalı diyen Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç, “Aslında hiç otogarımız olmadı. Şu anda insanların indi-bindi yaşandığı yer zaten tehlike saçıyor. İnsanlar dışardan geliyor ama maalesef dinleneceği ve lavabosu olmayan bir yere geldiklerinde zaten o çirkin görüntüden olumsuzluğa düşüyorlar. Biz de burada belediye yetkililerine sesleniyoruz artık ilçeye yakışacak bir otogar yapın” İfadelerini kullandı.

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ