2022 yılında Yüksekova çarşı merkezinde yolların bakım, onarım ve orta refüj çalışmalarına başlanan Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü Çalışmalarını  Cengiz Topel Caddesi'nden, İpek Yolu üzerinde bulunan hastane kavşağına kadar sürdürdü.

İpekyolu üzerinde bulunan orta refüjde ise herhangi çalışma yürütülmemesi vatandaşların tepkisine neden oldu.

Vatandaşlar şehrin göbeğinde yer alan tarihi uluslararası yolun kışın yağışların  etkisiyle çamur ve su birikintilerin oluştuğunu, yazın ise rüzgarın etkisiyle çevreye toz saçtığını dile getirdi.

Dzsrew

Orta refüjde herhangi bir düzenlemenin olmaması kendilerini sıkıntıya soktuğunu söyleyen Esnaf Mustafa Kemal Günşar” Yazın tozdan iş yerlerinin kapılarını açamıyoruz.Kışın da çamurdan insanlar burdan geçemiyor.Burası uluslararası ipek yolu.Uluslararası İpekyolu'nun bu şekilde olması burda ki insanlara yapılan en büyük haksızlıktır.Orta refüjün düzenlenmesinde ne gerekiyorsa biz de katılmak isteriz bu sürece”

Bdfgrt

Turizmci Ömer Demirel ise “Senelerdir Yüksekova’nın orta refüj sıkıntısı var.Yazın tozdan kışın ise çamurdan geçilmiyor.Yetkililerden bu konuda bir çözüm bulunmasını istiyoruz. halkımız çok mağdur.”

Bcxvrtg

İşletmeci Macit Han da "Uzun süredir buralara hiç el atılmadı.Bir an önce buranın iyileştirilmesini istiyoruz.Çöpten geçilmiyor.İlçemize bu durum yakışmıyor.Tarihi bir yol güzergahı. Yetkililerden isteğimiz bir an önce buranın güzel bir görünüme kavuşturulması”

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ