ilçenin İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan karayolları 117.Şube Şefliğinin arkasında inşaatına 2015 yılında başlanılan  ve 48 Bin metrekare üzerinde inşa edilen 75 yatak kapasiteli ve 3  Ameliyathanenin yer alacağı Devlet hastanesinin ağustos ayının sonunda bitirilmesi hedeflenirken çalışmaların da  ağır aksak yürümesi de dikkat çekti.

1-517

Konuyla ilgili Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç yaptığı açıklamada hastanenin ne durumda olduğunu öğrenebilmek ve vatandaşa aktarabilmek adına çalışmaları yerinde incelediklerini söyledi.

Net bir tarih olmamakla beraber Ağustos ayının sonunun işaret edildiğini aktaran Çoğaç” Burada çalışan personel bulamıyoruz. Bu bizim de gözümüze çarptı.

3-402

Az sayıda bir personel burada çalışma yürütüyor. Hastanenin yüzde 90 gibi inşaatı bitmiş zaten. Yaklaşık 65 günlük bir süreye ihtiyaç var burada daha öncede buraya geldiğimizde Ağustos’un sonu gibi bir tarih ön görülüyordu. Biz işin sürdürülebilir olmasından yana sürekli burayı ziyaret ediyoruz. Bitmesi yönünde bir çalışma var. Ana firmadan da destek var.

"Muhtemelen bir ay sonra testler yapılacak burada"

Sayın valimiz ve sayın kaymakamımız bu hastanenin yapım aşamasını takip ediyorlar. Onlardan da bilgi alacağız gördüğümüzü onlara da aktaracağız. Ufak ta olsa bir çalışma görülüyor. Biz burada ki çalışmaların takipçisi olup vatandaşlarımız süreç ile ilgili bilgilendireceğiz. ifadelerini kullandı.

Hastanenin faaliyete girmesiyle Yüksekova Devlet Hastanesinin de yükünü hafifletecek ve vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunulması bekleniliyor.

4-321

2-466

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ