İlçe yaklaşık 34 kilometre uzaklıkta bulunan ve Yüksekova’yı Van-Hakkari Devlet Yolu’na bağlayan 3 viyadük ve sanat yapıları ile tamamı 16,3 kilometre olan 3 bin 965 metrelik T-1 tünelinde çalışmalar sürüyor.

Yıllardır ölüm yolu ile tabir edilen Yüksekova-Van-Hakkari üçgeninde bulunan Yeniköprü yolu, yapılan yatırımla yapılan tüllerle sürücüler rahat bir nefes alacak.

İlçede yaz ve kış sıkıntılı olan yollar artık tarihe karışırken, Hakkari-Van gibi illere giderken karşılaşılan çığ tehlikesi, kayaların düşmesi ve keskin viraj tehlikesinden kurtulmak için T-1 tüneli son aşamaya geldi.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir ve Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Yiğit, tünelde incelemelerde bulunarak gerekli çalışmaların bitme aşamasına geldiğini belirtti.

50-325

“Bölgemize hayırlı olsun, emeği geçen herkese teşekkür ederiyoruz”

Büyük emeklerle bölgeye güzel bir yaptırımın kazanıldığını belirten Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir, “Gördüğünüz gibi tünellerimizde hummalı bir çalışma içerisinde. Şuan içerde bir elektrik bir mekanik çalışma vardır. İnanıyorum tünelimiz kısa zamanda bitecektir. Bizde artık bu yolu kullanmaya başlayacağız. Başta emeği geçen Hakkari Valimiz sayın Ali Çelik’e, Bölge Karayolları Müdürümüz Demirhan Erol ve yüklenici firma Demce’ye de çok teşekkür ederiyoruz. Muazzam bir işçilik yapmışlar, muazzam bir proje çıkartmışlar emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Çok çileli yollarımız var ve biran önce tünelimizin içinde geçeceğiz. Hem zamanda hemde yakıtta tasarruf edeceğiz. Mükemmel bir projedir. Tüm bölgemize hayırlı olsun” dedi.

55-170

52-147

51-192

54-98