Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 40 ilden gelecek olan güzellik uzmanı ve kuaförler için yarın gece ödül töreni düzenleniyor. Ödül töreninin sunuculuğunu üstlenen Tuğba Özay, tören öncesi ilçeye gelerek doğasına hayran kaldığını belirtti . 
İlçenin millet  parkında bulunan DEMETER Kooperatif evinde konuşan ünlü sunucu ve manken Özay, Yüksekova’da sunuculuk yapmanın heyecanını yaşadığını söyledi. 

"BURANIN IŞIĞINI HERKES GÖRMELİ "

Özay ilk defa ilçeye geldiğini belirterek, “Çok merak ettiğim bir coğrafyaydı. Türkiye'de hemen hemen tüm illere gittim. Doğu ve Güneydoğu'nun neredeyse tamamının gördüm. Ama görmediğimiz 5 tane yer varsa bir tanesi de Hakkari Yüksekovaydı. Tabi buranın bu kadar ilgi çekmesinin nedeni yıllarca çok acı çekmesidir. Fakat batı da tanıdığım Hakkarili çok değerli dostlarım bana hep diyorlardı,  mutlaka burayı görmem gerektiğini söylüyordu. Ben tüm halkların kardeşliğine inanan ve Türkiye Cumhuriyeti’nin çatısı altında kardeşçe insança, barış içinde yaşmamız gerektiğini savunan biriyim. Işık doğudan yükselir. Buranın ışığını da herkesin görmesi gerektiğini düşünüyorum. Tatvan'daki ödül töreni çok güzel geçmişti. Ve ben orada buralara kadar gelmişken Hakkari'yi de görmemiz gerektiğini söyledim. Çünkü toplumları bir araya getiren şeyler; kültürel, sosyal, sportif etkinlikledir. Burada bir ödül törenin yapılması bu coğrafyayı bilmeyen insanlar için çok güzel bir anı olur. Umuyorum daha güzel etkinliklerde olur. Ülkemizin bu güzelliklerini her tarafa duyurmamız gerekir"dedi. 

"YÜKSEKOVA GİDEREK BÜYÜYEN BİR ŞEHİR "

İlçenin manzaralarına doyamadığını ifade eden Özay, Gelirken yolda dağların manzarasına doyamadım. 
Giderek büyüyen bir ilçe Yüksekova. Hatta şehir olması da gündemde. Aldığım duyumlara göre de  Yüksekovalılar da buranın il olmasını istiyor. Buraya ayak bastıysam kesin uğurlu gelirim. Buradan da sesimizi yükseltelim. Yüksekova'nın şehir olmasını istiyoruz. Yetkililere duyrulur"şeklinde konuştu.

Son olarak Özay, ödül törenini koordinasyonluğunu yapan Nokta Kozmetik Firması sahibi Hüseyin Yüksel’e ve organizasyona destek veren Esnaf ve sanatkarlar Odası Başkanı Vedat Çoğaç’a teşekkür etti.

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ