VİYAN ORHAN - FERHAT YİĞİT / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Toplantı Yüksekova Küçük Sanayi Sitesinde bulunan yönetim kurulu binasında gerçekleştirildi. Toplantıya Yüksekova Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Kerem Öztunç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdülmecit Bartın, yönetim kurulu üyeleri ve sanayi sitesi esnafı katıldı.

Toplantıda ilçede yeni kurulacak olan sanayi sitesinin projesi ve hangi aşamada olduğu görüşüldü. Ayrıca üyelere mevzi imar çalışmalarında gerekli yasal süreçler aktarıldı.

“GEREKLİ YAZILARI BAKANLIK VEYA HAKKÂRİ VALİLİĞİNE GÖNDERMESİ GEREKMEKTEDİR”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yüksekova Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi başkan yardımcısı Abdülmecit Bartın, “Bizim öncelikli gündem maddemiz mevzi imar çalışmalarında gerekli yasal süreçler ve kurumlar arası yazışmalardı. Toplantıya yaklaşık 200 sanayi sitesi esnafı katıldı. Mevzi imar çalışmamız Şemdinli yolu üzerinde bulunan hazineye ait Güçlü köyü sınırları içerindeki 115/12 ada parsel taşınmazın üzerine kurulacaktır. Bu taşınmasın resmi işleri belediye üzerinde yürütülüyor. Bu taşınmasın 270 bin metrekaresi 2 yıldır sanayi sitemize tahsil edilmesi planlanıyor. Belediye başkanlığı bünyesinde bu hususta 16 kuruma yazı gönderildi. Sanayi sitesinin kurulacağı alan mera ve festival alanı olarak görülmektedir. Bu yüzden şuan imara dâhil edilemiyor. Bu anlamda Tarım İl Müdürlüğü alanı kullanıma dönüştürmek için gerekli yazıları bakanlık veya Hakkâri Valiliğine göndermesi gerekmektedir. Bu süreçlerden sonra yeni sanayi sitesinin kurulması için ilk adım atılacaktır” dedi.

 “SANAYİ SİTESİ BİRÇOK KURUM TARAFINDAN MAĞDUR EDİLDİ”

Konuşmasının devamında yarım asırdır sanayi sitesinin esnafının mağdur olduğunu belirten  Bartın şu ifadeleri kullandı: “Sanayi sitesi birçok kurum tarafından mağdur edildi. 2019 yılında 100 dükkân yapımına başlanacakken Yüksekova’nın eski kaymakamı Osman Doğramacı tarafından şehir içinde kaldığından dolayı 100 iş yerinin yapımı durduruldu. Kurumların çok engelleri oldu bize. tarla ve mera gibi sorunları öne sürülüyordu. Bu engelleri aşana kadar baya süreç geçti. Van Sanayi Sitesi Yüksekova SSanayi Sitesinin iki katı iken şuan 30 katı olmuş. Bu insanlara yazık değil mi? Bu bize reva mı? Bilmiyoruz. Bu mağduriyet kaldırılması için çaba gösteriyoruz. Hakkâri’nin Yeni Valisi Ali Çelik bu husus üzerinde durduğunu söyleyebilirim. Şuan ki çağrımız Sayın Valimiz Ali ’Çelik’e: Bu konu üzerinde durmasını ve gerekli katkıları sunmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.