İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit ve kuruma bağlı teknik ekipler ilçe merkezindeki seralarda  incelmelerde bulundu.
Ekipin incelemeleri sonucunda ilçede toplam 14 sera tespit edilirken 11 tanesinin Eski Kışla Mahallesi’nde 6 arkadaş tarafından kurulduğu öğrenildi
Kendi imkanları ile kurdukları seralarda salatalık yetiştiren  6 çiftçi ilçenini salatalık ihtiyaçını da karşılıyor. 

TAMAMEN KENDİ İMKANLARIMIZLA KURDUK 

Eski kışla mahallesi’nde farkı noktalarda 7 yıldır 6 arkadaşı ile birlikte seracılık yapan Çiftçi Mikail Erekli Irak’taki akrabaları aracılığıyla seracılık yapmaya karar verdiğini söylüyor. 
Erekli, 6 arkadaşı ile birlikte seraları tamamen kendi imkanları ile kurdukları belirterek, “Seracılığı Iraktaki akrabalarımdan gördükten sonra neden Yüksekova’da da yapmayalım diyip arkadaşlarımla birlikte seralar açtık.
7 yıldır seralarıcılık yapıyoruz. İlçede 14 tane sera var bunlardan 11 tanesini bizler kurduk. Seralarımızda daha çok salatalık yetiştiriyoruz. Vatandaşlarımız diğer illerden gelen salatalıkları almak istemediği için burada direkt tarladan satın alıyor”dedi.

“İLÇEMİZİN SALATALIK İHTİYACINI KARŞILIYORUZ”

İlçemizde seracılık mevsim gereği çok zor bir iş olduğuna dikkat çeken Erekli, “Buranın mevsimi kurak ve soğuk. Her şey yetişmiyor. Seralarımızda domateste yetiştiriyoruz ama çok geç yetişiyor. O yüzden daha çok salatalık yetiştiriyor. Bu bizim için hem güzel bir uğraş oluyor hem de ilçemizin salatalık ihtiyacını karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

“İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜNE TEŞEKKÜR EDERİZ”
Erekli seralarında son yıllarda salatalıkların çabuk kuruduğu ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit çalışmaları yürütüldüğünü ifade ediyor. 

“Son yıllarda salatalıklarımız Ağustos ayının başında kuruyor. İlçe tarım müdürlüğü birçok kez ilaç verdi ve incelemelerde bulundu fakat henüz nedeni tam anlamıyla tespit edilmiş. Bize desteklerini esirgemeyen İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne de çok teşekkür ederiz’ ifadelerini kullandı.

Seratarlaçiftçi1

Seratarlaçiftçi

Seratarlaçiftçi2

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ