Yüksekova'da Yeşildere Mahallesinde bulunan Atatürk İlk ve Ortaokulu 3 yıl boyunca depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kullanılamadı. Okul geçen sene yapılan müracaatlar sonucu yıkıldı.
Yeni eğitim –öğretim yılının başlamasıyla birlikte mahallede bulunan İlk ve Ortaöğretim öğrencileri tekrar taşıma ile başka mahallede bulunan okullara gitmek zorunda kalıyor.

1-575

Öğrencilerinin okula gitmek için sabah saatlerinde saatlerce servis beklediğini kaydeden veliler taşıma sistemi ile mağdur olduklarını belirtti. Okullarının biran önce yapılmasını isteyen veliler yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

“KIŞ AYLARINDA ÇOK ZORLUK ÇEKİYORUZ”

Okullarının geçen sene yıkıldığını 2 yıl öncede harabe olduğu için kullanılmadığını aktaran veli Semra Turgut 3 yıldır mağdur edildiklerini aktardı.

Turgut, “Okulumuz depreme dayanıksız olduğu için yıkıldı. 3 yıldır hala yapılmadı. Kış aylarında çok zorluk çekiyoruz. Çocuklarımız mağdur oluyor. Bazen servisler gelmiyor ya da geç geliyor. Çocuklarımız burada üşüyüp hasta oluyor. Biran önce okulumuzun yapılmasını istiyoruz” dedi.  

2-522

“ BİRÇOK KEZ MİLLİ EĞİTİME VE MUHTARA SÖYLEDİK ANCAK HERHANGİ BİR ŞEY YAPILMADI”

3 yıldır mahallelerinde okul olmadığını söyleyen Veli Meyan Menge, “Küçücük çocuklarımız sabahın köründe servis bekliyor. Kış aylarında yollar kapalı olduğu için çoğu zaman servisler gelmiyor. Çocuklarımızı okula göndermediğimiz için yok yazılıyorlar. Derslerinden de geri kalıyorlar. Okulumuzun yapılmasını istiyoruz. Birçok kez milli eğitime ve muhtara söyledik ancak herhangi bir şey yapılmadı. Çocuklarımız çok mağdur. Okulumuzun yapılmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.  

3-440

“TAŞIMALI EĞİTİME HARCANAN PARA İLE OKULUMUZ YAPILABİLİRDİ”

Velilerden Kamil Turgut, okullarını depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkıldığını kaydederek, “3 senedir okulumuz ne yapıldı ne de ihaleye çıktı. Okulun yapılıp yapılmayacağı hala belirsizliğini koruyor. Koskoca mahallede okul yok. Çocuklarımızı taşımalı eğitimle başka okullara dağıttılar. Taşımalı eğitime harcanan para ile okulumuz yapılabilirdi. Milli eğitimin duyarsızlığı nereye kadar sürecek. Biran önce okulumuz yapılması lazım” şeklinde konuştu.

Okultaşıtı Öğrenci

“BİZİM TEK RİCAMIZ OKULUMUZUN ESKİ YERİNE YENİDEN İNŞA EDİLMESİDİR”

Melek Aslan ise öğrencisinin şeker hastası olduğunu ve öğrencisini uzak bir okula göndermek istemediğinin altını çizdi.

Aslan, “Bazen okulda çocuğumun şekeri yükseldiğinde veya düştüğünde müdür bey beni arıyor ve çağırıyor. Okulumuz uzak olduğu için gidemiyorum. Yakın olsaydı sürekli gidip gelirdim. Öğrencim için endişeliyim. Yetkililerden bizim mahallede de okul yapmasını istiyorum” diye belirtti.
.4-345

Veli Leyla Dündar, “İlçe milli eğitimle bir sıkıntımız yok. Tek sıkıntımız bu çocukların sabahın 6’sında servis kuyruklarında beklemesidir. Bu çocuklar 7 ile 10 yaş arası olduğu için dengeli beslenmiyor ve uyuyamıyor. Bizim tek ricamız okulumuzun eski yerine yeniden inşa edilmesidir.”

Öğrenciler ise erken uyanmak istemediklerini okullarının yapılmasını dört gözle beklediklerini söylediler.

1-575

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ