Yüksekova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde başlatılan BSK (Bitümlü Sıcak Karışı) Asfalt çalışmaları birçok cadde ve sokakta eş zamanlı olarak devam ediyor.

7 bin 500 metre BSK yapım işi kapsamında Güngör Mahallesi, Eski Çevre Yolu, Muharrem Malazgirt çevre yolu bağlantısı, Cumhuriyet Mahallesi’nde yol yapım ve onarım çalışması yürütülüyor.

Yol Asfaltlama2

Söz konusu zemin hazırlık çalışmalarından sonra asfalt döküm çalışması gerçekleştirdi.

Yüksekova Belediye Eş Başkanları Şadiye Kırmızıgül ile Şoreş Diri ve belediye meclis üyeleri çalışmaları yerinde inceledi.

Yol Asfatlama1

“İLÇEMİZDEKİ TÜM YOLLARI 5 YIL İÇERİSİNDE YAPACAĞIZ”

Yüksekova Belediyesi tarafından tarihinin en yüksek yol ihalesini yaptığını hatırlatan Eş Başkan Şoreş Diri, “Yüklenici firmamız 20 gündür çalışmalarını sürdürüyor. İlçemizde 7 bin 500 metre yol yapmayı hedefliyoruz. Bu çalışmalar kapsamında belediyemiz 70 milyon ödeneği olacak. Buradan halkımıza sabırlı olmaları çağırısında bulunuyorum. İlçemizdeki tüm yolları 5 yıl içerisinde yapacağız” dedi

Bu yıl içerisinde her mahallenin bir yolunu yaptıklarını söyleyen Eş Başkan Şadiye Kırmızıgül ise, “Bu sene 15-16 yol yaptık. Her mahalleden bir yol dahil ettik. Halkımıza buradan çağırımız sabırlı olmalarıdır. İlçemizde tüm yollarımızı, ara sokaklarımızı 5 yıl içerisinde yapmayı hedefliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yol Asfatlama4Yüksekovabelediyesifenişleri

Çalışmaları yerinde takip eden Güngör Mahalle muhtarı Yakup Çelik, Uzun zamandır yolun onarılmasını beklediklerini ifade ederek belediye ekiplerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yol çalışmaları mahalle halkı tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Yakup Çelik

Yol Asfaltlama3

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ