İlçedeki bir otelin konferans salonunda düzenlenen Çalıştayda sayı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal marşı okundu.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik çalıştayda yaptığı konuşmada, yeni bir yüzyılda yaşadıklarını söyledi.

Çağın iletişim çağı olduğunu aktaran Çelik şunları kaydetti:

“Şuanda yüzlerce insanın aynı anda etkileşime girdiği bir dönemi  yaşıyoruz. Bir olumsuzluğun ya da olumlu bir davranışın 5 dakika içinde milyonlara ulaştığı bir çağ. Bu teknolojinin sosyal medyanın internet çağının getirdiği belki en büyük kutsanmışlık belki de en büyük lanet. İkisinin arasında duracağınız yer sizin ya da bizim toplumun ya da kurumların yaptıkları veya yapmadıklarıyla ilişkili bir süreci nasıl yönettiğinizle alakalı.Süreçleri yönetemezseniz sonuçlarla uğraşırsınız.Sonuçlarda sizin kontrolünüzde olmayan şeyler değildir.Eğer sürecin içinde değilseniz, sonucun etkilerini çözmek için uğraşırsınız. Bu çalıştayın belki de temel paradigması süreci yönetmek üzerine zihinsel bir kota oluşturmak ,farkındalık oluşturmak. Bugün dijital çağın getirdiği zorlukları yaşamımızın her anında ebeveyn olan her birey gençlerin ve çocukların yaşadığı süreci yakinen takip ediyoruz.

Ailelerin çocuğun yemek yeme sürecini hızlandırmak için telefondan bir çizgi film açıp ya da eğlenceli bir videaçıp çoğunun yemek yeme sürecini artırdığını düşündüğümüz bağımlılık oluşturacak şekilde olan bir çağdayız.Dijital çağda çocukların bağımlı bir yaşama adım attıkları ilk adımlar. Bu süreçlerin yönetilmesi gerektiğini aileye ebeveynlere anlatmak lazım.Bizi bekleyen temel soru da bu.Bu çalıştaydan bizlerin idarecilerin en büyük beklentisi de bu.”

S D R R

Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhalim Ünalan ise “ Çağımız teknoloji çağı. Dijital çağın hepimizin ailesine ve çocuklarına getirisi ve götürüsü mevcut.Biz bu götürüleri minimuma düşürmek ne yapmamız gerekiyor doğru çözümler nedir? Bunları nasıl artıya çevirebiliriz bunun için bir çalıştay süreci başlattık.

Çalıştayda dijital bağımlılık, çocuklara etkili iletişim ve olumlu davranış becerilerinin kazandırılması, kumar bağımlılığı, kurumların işbirliği ve koordinasyonu ve madde bağımlılığı konuları üzerinde duruldu.

Programa Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ömer Çimşit, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz ve kurum amirleri katıldı.

D S A R E

C D S Z R