VİYAN ORHAN  -YÜKSEKOVA HALKIN SESİ
Yüksekova adliyesi önünde toplanan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü ve Yüksekova Kadın Derneği Hakkari Barosu tarafından bir basın açıklaması düzenlendi.

Hakkari Baro Başkanı Av Ergün Canan tarafından okunan açıklamada   

“Mahkemenin bugüne kadar sergilediği tavır dosyada tüm somut bilgi ve belge olmasına rağmen,  sanıkların bugüne kadar tutuklanmalarına rağmen yargıya halen güvenmekteyiz. Bugünkü duruşmaya sanıkların katılıp katılmadığı konusunda vakıf değiliz. bu yörede Hakkâri ilimizi özellikle son yıllarda artan kadına yönelik şiddet ve çocuklara yönelik cinsel istismarın arttığını görmekteyiz. Burada çıkacak sonuç ne olursa olsun Hakkâri ilinde ve ilçelerimizde ya da köylerinde buna benzer yaşanacak olayların önüne geçmek için takip edeceğiz. Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesinin vereceği karar bu yörede bu olayların önüne geçilmesi adına çok kıymetli görüyoruz.  Bizimle dayanışma içerisinde olan buradaki bütün katılımcılara teşekkür ederim “ dedi.


Duruşmayı takip etmek  için Yüksekova’ya gelen  Türkiye Kadın Federasyonu Başkanı Canan Güllü’de basın toplantısında söz alarak, “ Buradan bizi izleyen tüm vatandaşlara seslenmek istiyorum. Kız çocuklarının bedenleri üzerinde tepinmenize izin vermeyeceğiz. Bu ülkede hukuk vardır. Adalet vardır ama son zamanlarda adaletin geç geldiği bir dönemden geçiyoruz. Son dönemlerde sadece Hakkâri’den değil bölgeden de  cinsel istismara ve şiddette uğrayan kadınlar  tehdit edilip şikayet edilmesinin önüne geçiliyor. Kadın Hakları Federasyonu Başkanı olarak bugün burada bir sonuç çıkmasını bekliyoruz. Türkiye’deki susan tüm kadınlar ve çocuklar için bu kararın takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.