Yüksekova'da ilk defa KOSGEB Girişimcilik Destek Programı kapsamında başvurusu alınan projelerin jüri değerlendirilmesi Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası’nda (YÜTSO) gerçekleştirildi.

Düzenlenen programa; Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Girişimcilik Daire Başkanı Ali Urhan, Hakkari Vali Yardımcısı Abdulkadir Işık ve Hakkari KOSGEB İl Müdürü Cihat Gür katıldı. Seçmeler öncesi katılımcıları YÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Özdemir, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Kasım Çiftçi, Yönetim Kurulu Üyesi, Necati İrinç ve İdris Bozkurt, Meclis Üyesi Abdul Cabbar Arslan, Vahdettin Şin, Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı Zeki Gürdal karşıladı.  

3-447

Jüriliğini KOSGEB Girişimcilik Daire Başkanı, Hakkâri Vali Yardımcısı, KOSGEB İl Müdürü ile YÜTSO Başkanı’nın yaptığı seçmelerde kadın ve genç girişimcilerin projeleri değerlendirildi.

“YÜKSEKOVA’DA 2 PROJE ELEMELERİ GEÇTİ”

Seçmeler sonrası açıklamalarda bulunan YÜTSO Başkanı Salih Özdemir, bölgedeki kadın ve genç girişimcileri teşvik ve desteklediklerini kaydederek, “KOSGEB Girişimcilik Destek programı seçmelerinde Yüksekova’da 2 proje elemeleri geçmiş. Bugünkü program 2’inci jüri değerlendirme aşamasıydı. Onu da odamızın bünyesinde gerçekleştirdik. 3’üncü aşaması ise Ankara’da gerçekleşecek. Umut ediyoruz ki; bu tür istihdama yönelik projelerin sayısı artar. YÜTSO olarak bölgemizin ekonomik anlamda kalkınmasını destekleyen bütün çalışmaların içinde olacağız” dedi.

1-588

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ