YÜKSEKOVA- Yüksekova’nın Yeşildere Mahallesi'ndeki belediye mezbahanesinin önüne kurulan Hayvan Pazarı, Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla hareketlendi.

Besicilerin özenle yetiştirdiği kurbanlıklar, sabahın erken saatlerinde canlı hayvan pazarına getirildi.  Alıcılarla sıkı bir pazarlığa giren besiciler, Pazarda küçükbaş hayvanları 7-15 bin liradan, büyükbaş kurbanlık fiyatlarını ise 100-190 bin lira arasında satışa sunduklarını belirtti.

7-134

Besiciler, kurban seçerken hayvanın dişlerine, kilosuna, kulaklarına ve gözlerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Besici Resul Tekin, bayrama iki gün kala hareketliliğin artacağını söyleyerek, “ Yılardır bu işi yapıyorum.  Satışlarımız elbette her sene enflasyona bağlı olarak düşüyor. Bu sene küçükbaş hayvanları 7-15 bin liradan, satışa sunuyoruz.  Maliyetler arttığı için fiyatlarda arttı” dedi.

2-450

Çoban ve yem fiyatlarının pahalılığından şikayetçi olan Besici Bahattin Kandaş,  Çoban bulamıyoruz. Yem fiyatları da çok arttı. Bizde buna bağlı olarak hayvan fiyatlarını artırıyoruz. büyükbaş kurbanlık fiyatları 100-190 bin lira arasında satıyoruz. Kilosuna göre fiyatı değişiyor.  İyi bir kurban almak istiyorsanız sırtına bakın, kuyruğuna ve koltuk altlarına, eğer elinize et geliyorsa kilosu iyidir. Ayrıca hayvanın kör olup olmadığına, Kulaklarına ve dişlerine mutlaka bakın. İyi bir kurbanlık almak istiyorsanız bunlara dikkat edin” ifadelerini kullandı.