2024-2025 eğitim öğretim dönemi 9 Eylül’de başlıyor. Okulların açılmasına sayılı günler kırtasiyelerde alışveriş telaşı başladı. Veliler okula başlayacak öğrencileri için çanta ve kırtasiye ürünleri almaya başladı. Her geçen gün artan maliyetler karşısında çocukların ihtiyaçları almakta güçlük çeken veliler bu sene okul çantasını kaç liraya dolduracakları merak konusu oldu.

Sizler için bir öğrencinin çantası kaç TL’ye dolduğunu hesapladık.

Kırtasiye4

750 İLE BİN TL ARASI

Geçen sene yapılan alışverişte, bir okul çantası 500 liraya dolarken, bu yıl rakam en düşük  bin Türk lirasına çıktı. Sizler için okul çantasına, yeni okula başlayacak olan bir öğrencinin sıfırdan alması gereken kırtasiye malzemelerini seçerek koyduk. Sırasıyla okul çantası, beslenme çantası, suluk, kalem, defter, silgi, kalemtıraş, 3 çeşit boya, defter kabı, ataç, resim defterinin maliyetini hesapladık. Alışveriş sonunda ise tüm bu ürünleri bin TL fiyat tuttu.

Kırtasiye5

Zagros iş Merkezinde kırtasiye dükkanı işleten Sinan Tayak, aldığımız ürünlerin kaliteli ve lisanslı ürünler olduğunu söyleyerek, bu ürünlerin daha düşük fiyatlı olanları da olduğunu ancak sağlık açısından önermediklerini maksimum fiyatlarla bir çanta doldurulduğunda ise velilerin cebinden bin TL çıktığını dile getirdi.

Kırtasiye3

KIRTASİYE GEÇEN SENEYE ORANLA YÜZDE 50 ZAM

Sinan Tayak artan maliyetlerle kırtasiye ürünlerinin geçen seneye oranla yüzde 50 oranında zamlandığını söylüyor. Okul çantasının geçen sene 400 TL olduğunu bu sene ise 600 TL’ye satıldığını aktardı.

Kırtasiye2

Kırtasiye1

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ