Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında Yüksekova Domino’s Pizza Şubesi Özel Mavi Fizik Tedavi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerine pizza sürprizi yaptı.

Engelli bireylerin topluma kazandırılması kapsamında yapılan etkinlikte dezavantajlı çocuklar ilçede bulunan pizza şubesine pankartlar eşliğinde götürüldü. Burada çocuklara pizza ikram edilerek güzel vakit geçirilmeleri sağlandı.

“ÇOCUKLARA EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLAMALIYIZ ”

Günün Önemine değinen Özel Mavi Fizik Tedavi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Rehber öğretmen Ceylan Bellier, “3 Aralık Dünya Engelliler Farkındalık Günü sebebiyle yapmış olduğumuz bu etkinliğin temel amacı; toplumsal farkındalığı ön plana çıkarıp bireysel farklılıklara dikkat çekmektir. Toplumsal yaşam  ve eğitimde fırsat eşitliği yaratabilmek için biz eğitimciler elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da  devam edeceğiz. Fakat bu iş sadece bizimle sınırlı değil. Bu çocuklar hayatın her alanındalar ve olmaya da devam edecekler. Onun için farkındalığı daha geniş kitlelere yaymamız gerektiği düşüncesindeyim. Bugün burada bulunmamızın sebebi çocuklarımızın hayatın her alanında çember dışına bırakılmamasıdır. Domino's Pizza toplumsal yaşamın bir parçası. Çocuklarımıza burada farklı bir ortamda zaman geçirmelerine olanak sağladıkları için çalışanlarına ve sahibine çok teşekkür ederiz” dedi.

“ ENGELLİ BİREYLERE YAPACAĞIMIZ EN GÜZEL ŞEY ONLARA HEP DESTEK ÇIKMAKTIR”

Şube Müdürü Özcan Öztürk ise engelli bireylerin farkında olmamız gerektiğini kaydederek, “Şunu unutmayalım ki her insan engelli adayıdır. Engelli bireylere yapacağımız en güzel şey onlara her zaman her yerde destek çıkmaktır. Bizde bugün Domino's ailesi olarak 30 öğrenciyi şubemizde ağırladık. Ağırladığımız içinde çok mutluyuz. Esnaflarımızın da engelli arkadaşlarımızın yanında olmasını istiyoruz ”dedi.

Kaynak: VİYAN ORHAN - FERHAT YİĞİT / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ