VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ
YÜKSEKOVA-  İlçenin İpekyolu caddesi üzerinde bulunan bir otelde  Antalya Barosu Çocuk Hakları merkezi başkanı Serap Ertuğrul ve TKDF Başkanı Canan Güllü  "NOKTALARI BIRLEŞTİR" projesi kapsamında Hakkari Barosundaki avukatlara bir eğitim semineri verdi. 

Seminerde internet üzerindeki çocuk cinsel istismar içeriklerinin Türkiye'de görülmüş vaka örnekleri ve barolaarın deneyimlerinden yola çıkılarak sosyal medya platformu üzerinden yapılan cinsel istismarın tespiti konusunda katılımcılar bilgilendirildi  Seminere Yüksekova'dan Yukader (Yüksekova Kadın Derneği) ve  Hakkari Barosu katıldı.          

  Seminere katılan Hakkari Barosu başkanı Ergün Canan son yıllarda özellikle Hakkari bölgesinin Şemdinli ilçesinde cinsel istismar vakalarının arttığını ve bu kapsamda seminere katılım sağladıklarını ifade etti.

Canan,  "Bu toplantının amacı bu vakaları engellemek, insanları bilinçlendirmek ve eğitim imkanı sağlamak için buradayız.  37 yıldır mücadele veren Canan Güllü bugün aramızda. Güllü özellikle kadına yönelik şiddete ve çocukların cinsel istismarına yönelik ciddi çalışmaları bulunmaktadır.  Biz de baro olarak bu çalışmaları takip ediyoruz. Bu anlamda bugün burada dijital mecralarda cinsel istismar ve kadına yönelik şiddet konuları ile ilgili kendilerinden bilgi aldık. Biz de kendilerine tecrübelerimizi ve bize intikal edilen vakaları aktardık" dedi.