Çarşı merkezinde durak bekleme kabinleri olmadığı için vatandaşlar daha önce kendilerince uygun bulduğu yerlere geçerek otobüs ya da minübüs bekliyordu.

Özellikle yaz aylarında güneşin kavurucu sıcağından korunmak için vatandaşlar 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın tabelasının gölgesinde beklerken bazıları da ağaç diplerinde servis araçlarının gelmesini bekliyordu. yaşlı insanlarımız otobüs ve minübüs duraklarında  beklerken çok rahatsızlık yaşıyordu.

Yüksekova Belediyesi vatandaşların mağduriyetini gidermek için çalışma başlattı.

Vdsrt54

Çalışma kapsamında Belediye,15 Temmuz Şehitler Parkı’nın önünde  bulunan duraklara iki adet durak bekleme kabini kuruyor.

Kurulacak bekleme kabininde İki adet P5 Elektronikli Bilboard, etrafı kapalı damperli cam içerisinde ışıklandırma sistemi yer alacak.

Çalışmaları yerinde inceleyen Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Şoreş Diri yaptığı açıklamada, Yıllardır vatandaşların durak konusunda çekmiş olduğu bazı sıkıntıların olduğunu söyledi.

Vatandaşların yağmurun, karın ve güneşin altında otobüs ve minübüsleri beklediğini ifade eden Diri" Bu konu ile ilgili yaklaşık 1 aydır çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bugün iki durak bekleme kabinini çarşı merkezine kuruyoruz. Yıl sonuna kadar 38 durağımızı da yapmış olacağız.Önümüzdeki yıllarda ihtiyaca göre çalışmalarımızı sürdüreceğiz." dedi.

Vatandaşlarda yapılan çalışmalardan dolayı da belediye ekiplerine teşekkür etti.

Fvgdsrr

Csrer

Fsdrwer

B V C X G F D

B C D F G D R

Sdre5

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ