Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz aylarda Karayolları bünyesinde Aksan Yol Yapı Ltd.Şti. yüklenici firması tarafından Yeni mahallede çevre yolundan Sabancı kavşağına kadar 5 kilometrelik kaldırım yapıldı.

müteahhit tarafından kusurlu inşa edildiği iddia edilen kaldırımda, engelli rampalarının yapılmaması ve şehir içi ulaşımı sağlayan otobüslerin durabileceği alanın bırakılmaması dikkat çekti.

 Mahalle Muhtarı Taner Ataş kaldırımının bu yıl inşa edildiğini ve kusurlu inşa edildiğini belirterek kaldırımların kullanıma uygun hale getirilmesini istedi.

4-330

“ÖZEL GEREKSİNİMLİ VATANDAŞIMIZ BU KALDIRIMI KULLANMAZ “

Kaldırımdaki hataları sürekli dile getirdiklerini ancak muhatap bulamadıklarını aktaran Ataş, “Kaldırımda engelli rampası olmadığı için Özel gereksinimli bir vatandaşımız geldiği zaman bu kaldırımı kullanamaz. Bu büyük bir eksiklik. Bunun yanı sıra halk otobüslerinin durabileceği cepheler oluşturulmadı. Duraklar şuan yok. Bu sorunları Belediyemize aktardık. Belediyemiz de bu sorunlar için gerekli yerlere yazı gönderdi. Ama maalesef hala bir sonuç alınmış değil” dedi.

2-502

“HALK OTOBÜSÜ YAYAYI YOLUN ORTASINDA İNDİRMEK ZORUNDA KALIYOR”

Yolun İlçenin en işlek caddesi olduğunu hatırlatan Muhtar Ataş, “Bu yol üzerinde birçok köy var ve  İlçenin en kalabalık mahallesi bu güzergahta bulunuyor. Günde yüzlerce yaya ve sürücü  bu yolu kullanıyor. Kaldırımda halk otobüsleri için 8 tane cephenin bırakılması gerekiyordu. Maalesef bunlar oluşturulmadı. Bunlar oluşturulmadığı için otobüs şoförleri yolcuyu yolun ortasında indiriyor. Bu durum hem sürücünün hem de yayanın hayatını tehlikeye atıyor” şeklinde konuştu.

S O N

Son alarak çöp konteynerlerinde yolun ortasına bırakıldığını ve bunlar içinde kaldırımda bir allan oluşturulması gerektiğini söyleyen Ataş. Yetkililerden çözüm beklediğini belirtti.  

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ