13 Ağustos 2024 tarihinde yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla  Yüksekova’da da  öğrenciler tercih ettikleri bölümlere yerleşmenin sevincini yaşadı.

Özel Yüksekova Bilim Özel Öğretim Kursu'nda yıl boyunca sınava hazırlanan aralarında Tıp Fakültesi ,Yazılım Mühendisliği, Diş Hekimliği, Eczacılık ve Hukuk gibi bölümleri tercih eden öğrenciler hayallerindeki bölümlere yerleşmenin mutluluğunu yaşadı.

Öğrencilerden Rengin İlhan,Sayısal bölümde 32 bin dereceyle Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği bölümüne yerleştiğini söyledi.

YKS sınavına 3 yıldır hazırlandığını belirten İlhan”Zorlu bir süreçti pes etmeden yılmadan çalıştım.Uykusuz gecelerim de oldu ama hayallerime ulaştığım için çok mutluyum.Sınava  girecek öğrenci arkadaşların da sürecin çok zorlu olduğunu hedeflerini de iyi belirlemeleri gerektiği, çalışmalarını da aksatmamaları gerektiğini belirtmek istiyorum.Her düşüş bir kalkıştır o yüzden yılmadan pes etmeden çalışsınlar.”

Fewr344

Öğrencilerden Baki Demir ise “98 bin sıralamayla Yazılım Mühendisliği bölümüne yerleştim.Hedeflerime ulaştığım süre içerisinde çok çaba verdim.Pes edecek duruma geldiğim anlarımda oldu ama yılmadım.Emeklerinden dolayı tüm öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum.İsteyen herkes bunu başarabilir, yeter ki pes etmesinler”

Cvsere

Öğrencilerden Sibel Çoruh da “İnönü Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. Sınava dördüncü girişimdi.58 bin sıralamayla yerleştim.Her sabah buraya gururla, azimle, inançla geldim. Ailemde iki hukukçu olmasına rağmen üçüncü hukukçu olmak için canla başla çabaladım. Başta sıralamamla gelmez diyordum. Üçüncü tercihimdi.Hayalimde ki bölüme kavuştuğum için çok mutluyum.”

Cdfrere

45 Bin sıralamayla Cerrahpaşa Eczacılık fakültesine yerleşen Hicran Bartın da “ Dokuz aylık zorlu bir sınav süreci yaşadım.Zorlu yanları çok var. Ama severek çalışırsanız isteyerek hedefinize odaklanırsanız gerçekleşmesi daha kolay oluyor.Çalışma sürecinde denemelerime ağırlık verdim.Deneme analizlerim bana yol gösterdi.Deneme sınavlarımda ki yanlışlarımdan ders çıkararak nasıl bir yol izlemem gerektiğine karar verdim. Bu şekilde başarılı sonuçlar elde etmeye başladım. Başarmamda bunun katkısı çok var.”ifadelerini kullandı.

Csdrewrw

Dw43

Fewe43

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ