Adalet Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki iş birliği kapsamında denetimli serbestlik bünyesindeki yükümlüler ile Yüksekova Halk Eğitim Merkezi bünyesindeki ustaöğreticiler Şemdinli'nin Günyazı köyü İlkokuluna gitti.

Yükümlü ve ustaöğreticiler burada 45 öğrencinin saç traşını ve bakımını yaptı.

Gdffgdd

Denetimli Serbestlik Müdürü Ceyda Yanıkoğlu Çırak yaptığı açıklamada Şemdinli'nin Gün yazı köyü İlkokulunda 45 çocuğa saç traşı yaptıklarını söyledi.

Günyazı ilkokuluna ekip arkadaşları ile beraber geldiklerini belirten Çırak" Milli eğitim müdürlüğü ile işbirliği içerisindeyiz.Yüksekova Halk Eğitim Müdürlüğü sağolsun usta öğreticilerini göndererek hem çocuklarımıza saç traşında bulunuyor hem de kendi yükümlümüz kuaförlük kursunu  alarak hem meslek edindirdik hem de topluma kazandırdık.Şuan da da çocuklarımızın saç traşını yapıyor. Güzel çocuklarımıza umut ışığı projesi kapsamında bu etkinliği yapıyoruz.

Ayrıca Gönüllü İş adamımız Kasım Kaya'ya da  hem bağışta bulunduğu için hem de buradaki çocukların kırtasiye malzemelerini karşıladığı için desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum"

Hfhftyt-1

Cumhuriyet  Savcısı Osman Altıntaş ise “Cumhuriyet Başsavcılığı olarak denetimli serbestlik müdürlüğümüz ile birlikte sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik.Şu an Şemdinli ilçesinde ki Günyazı Köyü ilkokulundayız.Burada öğrencilerimizin traşları yükümlülerimiz tarafından yapılmakta.Onlara elimizden geldiğince hediyeler veriyoruz.yeni eğitim ve öğretim yılında onların yanlarında olduğumuzu kendilerine hissettiriyoruz. Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı olarak sosyal Sorumluluk projelerinin arkasında olacağız. Daha önce terör olayları ile gündemde kalan bir yerde ğrencilerimizin daha refah ve daha mutlu bir şekilde öğrenim görmeleri için çalışmalarımız devam ediyor.”dedi.

Saç traşının ardından Denetimli Serbestlik müdürü  Ceyda Yanıkoğlu Çırak ve  Cumhuriyet savcısı Osman Altıntaş burada yaklaşık 60 öğrenciye okul çantası ve kırtasiye malzemesi dağıttı.

Cfrt

Fgdfst

Xgfdgd

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ