Önümüzdeki hafta TBMM'ye sunulacak vergi paketinde yer alması beklenen zamlı harç tartışmaları devam ediyor. Yurt dışı çıkış harcının 150 TL’den 3 bin liraya kadar yükseltileceği iddiası 2 ülkeye sınırı bulunan Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde de yankı uyandırdı. Konuyla ilgili birçok vatandaşlar, ve STK tepki göstererek zamma karşı çıktı.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası’nın(YÜTSO ) yönetim üyeleri Esendere Gümrük Kapısı’nda açıklamalarda bulunarak zamla birlikte ilçe esnafının mağduriyet yaşayacaklarını vurguladı.

“HARÇ FİYATLARININ MAKUL BİR FİYATA ÇEKİLMESİNİ İSTİYORUZ.”

Hakkari’nin 2 ülkeye sınırı olduğunu hatırlatan YÜTSO Meclis Başkanı  Timur Sevi “Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası olarak zamma tabi ki  karşıyız. Hakkâri halkı mağdur olacak insanlarımız bu kadar yüksek bir harç ile gidip gelemez. O yüzden yetkililerin bu bahsi geçen harç fiyatlarının makul bir fiyata çekilmesini istiyoruz” dedi.  

Timur Sevi-1

“İNSANLARIMIZ GELİR KAYNAĞININ YÜZDE 80'İ  SINIR KAPILARDAN SAĞLANIYOR”

Açıklamayı yapan Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Gürdal ise şöyle konuştu:

Gelir idaresi tarafından sınır harçlarının bin 500 ile 3 bin lira olacağı konusunda bir söylenti var. Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu konuyu yakından takip ediyoruz. İlimizde 3 tane sınır kapımız var.  Bu kapılar ırak ve İran'a açılıyor. İnsanlarımızın gelir kaynağının yüzde 80'i bu kapılardan sağlanıyor. Bu karar uygulanırsa buradaki halk mağduriyet yaşar . Akrabalarımızın bir kısmı Irak’ta bir kısmı İran'da bu kararın uygulanmamasını istiyoruz”.

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ