Yüksekova ilçesinde dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan evinin önünde silahlı saldırıya uğrayan Ticaret ve Sanayi Odası (YÜTSO) Meclis Başkanı Timur Sevi ağır yaralandı.

Ailesinin 112 sağlık çalışanlarına bildirmesi üzere ilk tedavisinin ardından Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Burada yapılan tedavisi sonrası Başkan Sevi 4 saatlik ameliyattan sonra yoğun bakım servisine kaldırılırken, 48 saat boyunca yoğun bakımda uyutulmaya alındı.

Yaşanan saldırı ile ilgili titiz bir çalışma yürüten Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Sevi'ye saldırdığı tespit edilen kişiyi saldırıda kullandığı silahı ile beraber gözaltına aldı.

Yaşanan olayla ilgili ise gözaltına alınan zanlı A.A’nın emniyetteki sorgusu ardından tutuklandı.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Timur Sevi’ye yapılan silahlı saldırı sonrası Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Özdemir ve yönetim üyeleri Yüksekova Devlet Hastahane'si önünde yaptıkları basın açıklamasıyla saldırıyı kınadılar.

“O BİR BARIŞ İNSANIYDI”

YÜTSO basın açıklamasında “Dün gece saat 12 sıralarında Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanımız Timur Sevi silahlı saldırıya uğramış ve saldırı sonucunda ağır yaralanmıştır. Aynı anda hastaneye kaldırılıp tedavisi yapılmıştır. Şu an yoğun bakım ünitesinde yatmaktadır. Hayati tehlikesi devam ediyor. Başkan Timur’a yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bir daha böyle bir şiddetin toplumumuzda olmaması yönünde çaba sarfedeceğiz. Dün geceden beri ilgi ve alaka gösteren ve hastane önündeki insanların sayısı adeta bir insan seline dönüşmüştür. Herkese minnettarım. Ben buradan herkese tek tek teşekkür ediyorum. Timur Başkan her zaman uzlaşma kültürüne sahip bir şahsiyet idi, her zaman barışçıl bir insandı. Toplumun barışından yana bir şahsiyetti. Bu olayların bir daha cereyan etmemesi için çabalarımızı göstereceğiz STK’larla, muhtarımızla ve herkesle. Biz bu duruma çok üzüldük. Canımız yanıyor şu an. Bütün dualarımız Timur Sevi Başkanımız ile beraberdir. 

Başhekimliğimiz ve Valiliğimiz başta olmak üzere herkes seferber olmuştur. İnşallah Timur Başkan kısa zamanda sağlığına kavuşur, aramıza döner. Aramıza dönmesini dört gözle bekliyoruz” dedi.

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ