Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde vatandaşlar musluklardan çamurlu su aktığını ve sık sık su kesintisinin yaşandığını belirterek duruma tepki göstermişti. Konuyla ilgili Yüksekova Belediyesinden açıklama geldi.

Yüksekova Belediyesi’nin yaptığı açıklamada, “tespit edilen eksiklikleri yüklenici firma tarafından tamamlanması ve işletmeden dolayı oluşan arızaların bakım, onarım ve depo temizliği için 09.11.2023-23.11.2023 tarihleri arasında su kesintisi yapıldığını ve su kesintisinin yapıldığı tarihlerde eski su kaynaklarından ilçeye su verildiği belirtildi. 

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “ Depo temizliği, bakım, onarım işlemleri tamamlandıktan sonra söz konusu su testleri tesis laboratuvarımız ile Hakkâri halk sağlığı laboratuvarında gerçekleştirilmiş, yapılan testler sonucu herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı için tesisimizden ilçemize yeniden su verilmeye başlanmıştır. Ayrıca tesisimizde her 2 saatte bir su uygunluk parametreleri bulanıklık, demir, klor, pH, iletkenlik gibi testler yapılarak kontrol edilmektedir”denildi.

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ / VİYAN ORHAN - FERHAT YİĞİT