YÜKSEKOVA

Yüksekova DEM Parti İlçe Örgütü’nden Narin açıklaması

Yüksekova DEM Parti İlçe örgütü Diyarbakır'da 8 yaşında katledilen Narin Güran cinayetine ilişkin basın açıklaması düzenledi.

Abone Ol

Yüksekova DEM Parti ilçe örgütü Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında çuval içerisinde bulunan Narin Güran cinayeti ile ilgili basın açıklaması düzenledi. 

Açıklamaya Yüksekova Belediye Eş Başkanları Şadiye Kırmızıgül ve Şoreş Diri, Yüksekova DEM Parti İlçe Başkanı Ercan Sevmez, Dem Parti İlçe Örgütü, cumartesi anneleri ve vatandaşlar katıldı. 

ilçenin Cengiz Topel Caddesi Zagros İş Merkezinin önünde düzenlenen açıklamada Narin’nin öldürülen çocukların  adalet çığlığı olduğu vurgulandı. 


Basın metnini okuyan DEM Parti ilçe örgütü Ayşe Polat açıklamanın devamında şu ifadeler yer verdi: 
 “Narin Güran’ın tam 19 gün süren arama çalışmalarından sonra yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik. Narin’in cenazesinin 3 kez aranan dere yatağında bulunması iktidarın ve yetkililerin bu konudaki zafiyetinin ve sorumsuzluğunun ispatıdır. 8 yaşındaki Narin’in ölümü münferit bir olay değil 20 haneli ve herkesin birbirini tanıdığı bir köyde organize işlenen bir cinayettir. Yastayız ancak isyandayız da!
Narin’in ölümü aslında çocuklara yönelik suçların nasıl da kolayca işlenebildiğini açık bir biçimde göstermektedir. Narin tam da bu yüzden iktidar bloğunun failleri koruyan cezasızlık politikaları ve erkek egemen zihniyetin sonucu öldürüldü.
Kayıp çocuklar ülkenin en yakıcı gündemlerin başında gelmektedir Bugün Türkiye’de kayıp çocukların sayısını bilmiyoruz. Devlet 8 yıldır kaç çocuğun kaybolduğuna dair verileri paylaşmıyor! 6 şubat depremlerinden sonra kaybolan 38 çocuğun ise akıbeti hala belli değil.
Özel savaş politikalarıyla bir laboratuvar haline getirilmeye çalışılan çocuklar her türlü şiddetin ve istismarın hedefinde. Çocuklar ya zırhlı araçlarla ya da ortalığa saçılan savaş mühimmatlarıyla katlediliyor. Toplum olarak çocukların kaybına alıştırılmak isteniyoruz ancak bunu asla kabul etmeyeceğiz.
Narin Güran’ın faillerinin bulunması ve cezalandırılmaları için ivedilikle etkin ve şeffaf bir soruşturma yürütülmelidir. Tüm soruların ve şüphelerin aydınlığa kavuşturulması gerekmektedir. Narin Güran’ı saygıyla anıyor bu suça ortak olan herkes hesap verene kadar mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz. Narin için adalet sağlanana kadar başta çocuk ve kadın kurumları olmak üzere tüm halkımızı dayanışmaya davet ediyoruz. Bizler jin jiyan azadî felsefemizle kirli ittifakların çocuk düşmanı politikaları karşısında çocukların özgür ve güvenli bir evrende yaşamaları için yeni bir yaşamı inşa edeceğiz!
Çocuk ölümleri politiktir. Çocuk yaşam özgürlük” 

Açıklamanın ardından Narin Güray için 1 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.