YÜKSEKOVA - Yüksekova İlçe  Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği, Aile içi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele kapsamında yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliğinde görevli polis memuru Şeyda Ata Demirel, şiddete maruz kalan kişinin ilk olarak ifadesinin alındığını daha sonra 6284 sayılı kanun maddesi hakkında detaylı olarak bilgilendirildiğini kaydetti.

A1-18

Demirel, “ Eğer ki şiddete maruz kalan vatandaş, 6284 sayılı kanun maddesinden yararlanmak isterse herhangi bir uzaklaştırma talebi olursa mahkemeyle gerekli yazışmalar yapılarak kararın çıkması beklenir. Karar çıktıktan sonra karşı tarafa ve mağdura karar tebliğ edilir. Tebliğ edilirken, maddeler tek tek okunur dikkat etmeleri gereken hususlar bildirilir. Karşı taraf herhangi bir ihlal yaptığında 3 gün ile 10 gün arası hapis cezası alacağını bilir” dedi.

A2-17

“ŞİDDET GÖRMÜŞ KADINLARIN GİDECEK YERİ OLMADIĞINDA KADIN KORUMAEVLERİNE YERLEŞTİRİYORUZ”

Uzaklaştırma kararlarını takip ettiklerini ifade eden Demirel, “Haftada 2 kere evlerine giderek iyi olup olmadıklarını kontrol ediyoruz. Uzaklaştırma kararıyla alakalı herhangi bir sıkıntılarının olup olmadığını kendilerinden teyit ediyoruz. Müracaat eden kadınlara KADES hakkında detaylı olarak bilgi veriyoruz.  Şiddet görmüş kadınlar Ayrıca gidecek yeri olmadığını beyan ederse Yüksekova Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ile iletişime geçerek kendisini Kadın Koruma Evine aldırıyoruz”  ifadelerini kullandı.

Ekipler daha sonra  Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulamasının tanıtımı ve farkındalığı artırmak için ilçe esnafına broşür dağıttı.

nnn-3

A3-8

A4-6  

Kaynak: YÜKSEKOVA HALKIN SESİ