YÜKSEKOVA

Evine kurşun isabet eden Ölmez: Atış poligonu yüzünden evimizi boşalttık

Yüksekova’da Altınoluk (Elver) Mahallesi’nde ilçe Emniyet Müdürlüğünün kullandığı poligondan açılan ateş Ekrem Ölmez isimli vatandaşın evinin camına isabet etti.

Abone Ol

Yüksekova Şemdinli Yolu üzerinde bulunan Yüksekova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Polis Atış Poligon’undan açılan ateş bir evin camına isabet etti. Olayda şans eseri kimse yaralanmazken Ölmez, can güvenliği tehlikesiyle evini boşaltmak zorunda kaldığını belirtti.   


Edinilen bilgilere göre olay salı gecesi saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Gece saatlerinde Atış Poligon’undan açılan ateş Ekrem Ölmez’e ait evin camına isabet etti. O sırada uyuduklarını ve sabah saatlerinde olayı fark ettiklerini kaydeden Ölmez evi hemen boşalttıklarını aktardı.  

Ölmez ilçe Emniyet Müdürlüğü’nün bünyesinde bulunan poligondan sık sık ateş edildiğini ve mahallede vatandaşın çıkmaya dahi korktuğunu ifade ederek atış poligonunun kaldırılmasını istedi.

“SABAH KALKTIĞIMIZDA KURŞUNUN EVİMİN CAMINA İSABET ETTİĞİNİ FARK ETTİK”

Ölmez, “Atış yapıldığında uyuyorduk. Şans eseri bu odada kimse yatmıyordu. Gece saat 11 sıralarında çok şiddetli atış sesleri geliyordu. Bizde çok önemsemedik. Her zamanki atış sesleri diye düşündük. Sabah kalktığımızda kurşunun evimin camına isabet ettiğini fark ettik. Kurşun camdan girmiş perdeyi delmiş ve kapının yan tarafına isabet etmiş” dedi.


“JANDARMAYA, POLİSE VE EMNİYETE BİLDİRDİK, KİMSE İLGİLENMEDİ”

Olayı jandarmaya bildirdiklerini vurgulayan Ölmez, “Jandarma ilgileneceklerini ve yarın geleceklerini söylediler ama gelmediler. Tekrar aradığımız da emniyete haber verdiklerini söylediler ama hala gelen yok. Polis noktasına da bildirdik. Fakat kimse ilgilenmedi. Öylece kaldı” ifadelerini kullandı.

“HER GECE ATIŞ YAPILIYOR. ÇOCUKLARIMIZ YATAMIYOR”
Korkudan dolayı evlerini boşaltan Ölmez, “ Burada kalmaktan korkuyoruz. Evimizi boşalttık. Diğer evimize taşınmak zorunda kaldık.  Diğer evimizde atış poligona yakın aramızda 400 metre var. Her gün her gece atış yapılıyor. Çocuklarımız yatamıyor. Korkuyoruz. 2 küçük kızım korkudan hastalandılar. Gece yarısı kalkıp, ‘baba ateş mi açılıyor?’ diyorlar. Buradan sayın valimizden, kaymakamımızdan rica ediyoruz; bu atış poligonu ya taşısınlar ya kaldırsınlar. Burada can güvenliğimiz yok” diye konuştu.