2 Temmuz 2024 tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlanan Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi’yle Rize'nin Pazar ilçesi Kaymakamı iken Yüksekova Kaymakamı olarak atanan

Mustafa Akın bugün öğle saatlerinde Esenyurt Toki Küme evlerinin bulunduğu Hükümet Konağına geçerek  görevine başladı.

İlçede görev yapan kurum amirleri Kaymakam Akın'ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın Kimdir ?

Pazar Kaymakamı Mustafa Akın, 1981 yılında Konya'da doğdu. Selçuk Üniversitesi İ.İ.B.F. İktisat Bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Daha sonra sırasıyla, bir yıl süreyle TEDAŞ'ta, üç yıl süreyle Türkiye İş Kurumu'nda ve yine üç yıl süreyle Maliye Bakanlığında kamu hizmetlerinde bulunduktan sonra, 2011 yılında Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Bir yıl süre ile İngiltere University of Sheffield'da yabancı dil eğitimi aldı.

Daha önce sırasıyla Burdur-Çeltikçi, Tokat-Artova, Burdur-Kemer, Çanakkale-Bozcaada ve Bayburt-Aydıntepe İlçe Kaymakamlıkları ile Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevlerini üstlenen Akın, 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Pazar ilçesine atanmış ve 20.09.2021 tarihinde görevine başlamıştır. Mustafa Akın Rize'nin Pazar İlçesi Kaymakamı iken 2 Temmuz 2024'te Hakkari'nin Yüksekova ilçesine kaymakam olarak atandı.

Kaymakam Mustafa Akın, evli olup, iyi derecede ingilizce bilmektedir.

F G E R5

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ