YÜKSEKOVA - TFF Kadınlar 1’inci Lig’inde sezonun başlamasına kısa bir süre kala takımların çalışmaları devam ediyor. 
Geçen sezon 2’nci Lig’i şampiyon tamamlayan Yüksekova Spor, bu sezon hedefini Süper Lig’d yükselmek olarak belirledi. 
Şampiyon kadroya yerli ve yabancı takviyeler yapan Yüksekova Spor, hedefine ulaşmak için yoğun tempoda antrenmanlarını sürdürüyor. 
Yüksekova’ya sporun yabancı futbolcuları da şampiyonluğa kenetlendi. 
Takımın 22 yaşındaki Brezilyalı futbolcusu Karen Nathaly, kulübe 1 ay önce geldiğini belirerek, “Küçüklüğümden beri futbol oynuyorum. Hedefim, kazanmaya devam edip takımı Süper Lig’e çıkarmak. Burada futbol daha çok görünür halde. Brezilya’da ise bu eksik. Umarım Brezilyalı kadınlar buraya gelip burada oynama fırsatı bulurlar” dedi. 
Takımın Güney Afrikalı futbolcularından Letago Madiba 10 yıldan fazladır futbol oynadığını kaydederek, “Takım için amacım şampiyon olmamız. Herkes çok çalışıyor. Bu sezon ligde takımın şampiyon olmasına yardımcı olacak goller atmak benim için de iyi olacak” şeklinde konuştu. 
Madiba’nın vatandaşı Rachel Sebati ise 7-8 yaşlarında futbola başladığını belirterek, “Takım için hedefim Süper Lig’e gitmemize yardımcı olmak. Takım 2’nci Lig’den yükseldiği için Şuan 1’inci Lig’deyiz. Süper Lig’e yükselmek büyük başarı olacaktır” ifadelerini kullandı.

Muhabir: BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVAHALKINSESİ