04.03.2024 tarihinde ihale edilen  22.04.2024 tarihinde sözleşmesi yapılan yeni İlçe Sağlık Müdürlüğü  ve 9 hekimli sağlık ocağı binasının yapılması için inşaat çalışmalarına 15 Nisan'da start verildi. 

Yaklaşık 6 aydır çalışmaların sürdüğü İlçe Sağlık Müdürlüğü bina inşaatının yüzde 85'lik kısmı tamamlandı.

Hakkari İl Özel İdaresi tarafından da  denetlenen  yeni İlçe Sağlık Müdürlüğü'nün kasım ayı sonunda teslim edilmesi öngörülüyor.

Çevre düzenlemesiyle beraber yeni yapılacak hizmet binasının maliyeti ise 31 milyon 734 bin TL olarak belirlendi.

Hfdffh

Yüklenici firma yetkilisi Erhan Peker yaptığı açıklamada, Şuan da Sağlık Bakanlığının katkılarıyla ve Hakkari il Özel İdaresi tarafından denetimi yapılan 9 hekimli aile sağlığı merkezini yaptıklarını söyledi.

İnşaat çalışmalarının yüzde 85'lik kısmını tamamladıklarını belirten Peker şunları kaydetti:

"İşin kalan yüzde 15'lik kısmını da kasım ayının sonunda bitirip teslim etmeyi hedefliyoruz.Umarım halkımıza hayırlı bir şekilde teslim ederiz.Çalışmalara Nisan ayında başladık.

Yaklaşık 5 aylık bir süreçte Hakkari Valisi Sayın Ali Çelik'in katkılarıyla çalışmaları hızlandırarak bu sene içinde teslim etmeyi hedefliyoruz.Binanın iki katını aile sağlığı merkezi iki katını da İlçe Sağlık müdürlüğü olacak şekilde yaptık. Özellikle Yüksekova'nın deprem gerçeğini de göz önünde bulundurarak proje gözden geçirildi.  Hakkari İl Özel idaresinin denetiminde daha da özen gösterilerek çalışmalar sürdürüldü.Bundan yana da halkımızın gönlü rahat olsun"ifadelerini kullandı.

Fgsdg

Ghghhgg

Bxcxg

Gdssdsdg

Gsdsdg

Cvxcxg
 

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ