VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde esnaflık yapan vatandaşların hikayelerini her hafta sizler için “Bizden Hikayeler” başlığı altında yayımlamaya devam ediyoruz.

Bu hafta 36 yıldır kendi çabalarıyla öğrendiği Marangozluk ve  PVC kapı ile pencere işi yapan Heci Fahrettin Gelincik’in hikayesini sizler için derledik.


20 yaşına kadar köyde çobanlık yaparak hayatını sürdüren Gelincik,  36 yıldır kendi çabalarıyla öğrendiği Marangozluk ve PVC kapı ile pencere işini severek yapıyor.

“DIŞARDAN BİRİ GELİP YANIMDA İŞİ ÖĞRENMEK İSTERSE SEVE SEVE İŞİ ÖĞRETİRİM”

İlçenin Esendere yolu üzerinde bulunan sanayi sitesinde  36 yıldır esnaflık yapan Gelincik, “20 yaşına kadar köyde yaşadım. Orada çobanlık yapıyordum. 20 yaşından sonra şehre gelip marangozluk yaptım. Bu işi ilk olarak ustaların yanında çalışarak öğrendim. Daha sonra kendim araştırarak kendi işimi kurdum. 6 yıl boyunca sadece marangozluk yaptım. Daha sonra mutfak dolapları, oda takımları, cami minber yaptım.  Şimdi ise Marangozluk ve  PVC kapı ile pencere işi yapıyorum.  36 yıldır da bu işi yapıyorum. Geçimimi yıllardır bu işi yaparak sürdürüyorum.  3 kızım 2 oğlum var. Bir oğlum yanımda çalışıyor. İşi ben öğrettim ama şimdi benden daha iyi yapıyor.  Dışardan biri gelip yanımda işi öğrenmek isterse seve seve işi öğretirim. Mesleğimi çok seviyorum.  Bu iş Nuh peygamberin mesleği. O yüzden işimi severek ve sabırla yapıyorum” dedi.  

Editör: Erkan Çobanoğlu