YÜKSEKOVA-6 Bin 500 metrekarelik eski Hükümet Konağı alanında yapılan ve yaklaşık 6 milyon 183 bin 200 TL maliyetle 2023 yılında tamamlanan 15 Temmuz Şehitler Parkı’nın bakımsızlığı ve kirli görüntüsü tepkiye neden oldu.

Vatandaşlar, parkta bulunan salıncak iskeletlerinde salıncakların olmadığını, çimlerin aşırı sulanmasından kaynaklı park alanının çamur olduğunu ve parkta bulunan süs havuzunun boş ve içi çöplerle dolduğunu aktardı.

15Temmuzşehitlerparkı1

Bunun yanı sıra parkta bulunan oturma alanlarının güneşli ve yağışlı havalarda işlevsiz olduğun da belirten vatandaşlar konuyla ilgili yetkililerden çözüm beklediklerini ifade etti.  

15Temmuzşehitlerparkı2

"BİRÇOK SPOR ALETİ VE ÇOCUK OYUNCAĞI EKSİK”

Parkta kendi imkânlarıyla salıncak yapan Rıdvan Han isimli vatandaş, "Park alanında 4 tane salıncak alanı var ama ne yazık ki salıncaklar hiçbir zaman takılmıyor. 18, 19 yaş grubu gece saatlerinde parka girip parka zarar veriyorlar. Bu park hepimizin parkı hepimiz yararlanıyoruz. Bunun yanı sıra bahçıvan sabah çimleri fazla suladığı için burayı göle çeviriyor. Bu sivrisineklerin oluşmasına ve çocukların çamura bulanmasına neden oluyor.  Ayrıca birçok spor aleti ve çocuk oyuncağı eksik . Bu kadar güzel bir alanı daraltmışlar ama birçok eksik var” dedi.

Salıncak Çocuklar

“ÇARDAKLAR AÇIK OLACAĞINA KAPALI OLMASI GEREKİRDİ”

Parka ailesiyle gelen Sevda Uzman ise, "Çocukların oynadığı alanda oyuncakların demir aparatları yok. Çocuklar burada düşüp zarar görebilir Yüksekova için böyle bir parkın yapılması çok güzel ama daha bakımlı ve donanımlı olması gerekirdi.   Öreğin bu çardaklar açık olacağına kapalı olması gerekirdi. Çünkü Burası dinlenme alanı öğlen saatlerinde çok güneş aldığı için vatandaşlar çardaklarda oturamıyor” şeklinde konuştu.

5-225

15Temmuzşehitlerparkı3

Muhabir: VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ