Akalın(Bajerge) mahallesi çevre yolu yakınlarında 7 Bin 550 metrekare alan üzerinde  yapılacak lojmanların 10 Haziran 2024 tarihinde ihalesi yapıldı.

İhale sürecinin ardından 9 Ağustos 2024 tarihinde alanda inşaat çalışmalarına başlandı.3 bloktan ve 80 daireden oluşacak lojmanlar için 900 iş günü süre tanındı. 

Şantiye Şefi Orhan Dilce yaptığı açıklamada,Yüksekova'da yapılacak olan sağlık lojmanlarının yapım işini üstlendiklerini söyledi.

3 Bloktan ibaret  olan lojmanların 80 daireden oluştuğunu belirten Dilce şunları kaydetti:

"İnşaatımız yer teslimi itibariyle 9 Ağustos 2024 tarihinde başladı.Bu tarihten itibaren hızlı bir şekilde yaklaşık 25 çalışanla birlikte kalıpçı ve demircilerle birlikte çalışmalarımız burda devam ediyor.Allah nasip ederse bu yıl kaba inşaatı bitirmek üzere 2025 yılının sonuna doğru  lojmanları bitirmeyi hedefliyoruz. Lojmanlar toplamda 7 bin 500 metrekare alan üzerinde yapılıyor.

Yapacağımız A,B ve C blokları 585 metrekareden oluşuyor.A ve B blokları 3 kattan oluşuyor,C blok ise bodrum katıyla beraber 4 kattan oluşuyor. Şuanda A Blokun radya temelini tamamladık, su basma perdelerini döktük.yarın da dolguya geçmeyi düşünüyoruz.Buranın iş teslim süresi 900 gündür.Ama biz 2025 yılının sonbahar ayında teslim etmeyi hedefliyoruz." dedi.

Yüksekova'da inşaatına başlanılan sağlık lojmanlarının yanı sıra Çukurca'da 19 Şemdinli de ise 35 dairelik sağlık lojmanlarının inşaatına da başlandığı öğrenildi.

Fder5

Fgdt

Fdsds

Fdgter5

Gstre5


 

Muhabir: ULAŞ GÜVEN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ