Yerel

Yüksekova’da aç kalan ayı köye indi

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde aç kalan ayı gece saatlerinde köye inerken, o esnada yoldan geçen öğretmen tarafından görüntülendi.

Abone Ol

VİYAN ORHAN / YÜKSEKOVA HALKIN SESİ GAZETESİ

YÜKSEKOVA - Yüksekova’ya bağlı Aşağı Güveç köyünde seyir halinde dolaşan Görsel Sanatlar Öğretmeni Ümit Bartın, yolda aç ayıya denk geldi.

Köye yakın noktada yiyecek arayan ayı, arabayı görmesi ile kaçmaya başladı. Gezgin Öğretmen olarak bilinen Bartın, o anları cep telefonu kamerası ile görüntüledi.

Arkadaşıyla Aşağı Güveç köyünde gezdiğini kaydeden Bartın,  “Etrafa dikkatlice odaklanmıştık ve hemen önümüzde ilk önce tam olarak anlamadığımız ama sonradan ayı olduğunu gördüğümüz görüntüyle karşılaştık. O heyecanla hemen telefona sarıldık. Bizi fark eden ayı yolun kenarına doğru kaçmaya başladı ve tepeye tırmanmaya çalışırken bir anda ayağının kaydığını ve çok heyecanlı anların yaşandığına şahit olduk. Doğrusu çok keyifli ve aynı zamanda macera dolu anlardı. Merkeze yakın olan böyle bir yerde ne olursa olsun insanlarımızın bu gibi vahşi hayvanlara karşı tedbirli olmaları gerekir” dedi.